Pagina principala / Noutăţi / Viziunea strategică privind serviciile specializate de protecție a copilului a fost prezentată la Chișinău

Viziunea strategică privind serviciile specializate de protecție a copilului a fost prezentată la Chișinău

30 septembrie 2016

Viziunea strategică a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei privind dezvoltarea serviciilor specializate de protecție a copilului a fost prezentată la 30 septembrie curent, în cadrul unui atelier de lucru. Documentul a fost elaborat în contextul implementării Strategiei privind Protecția Copilului, care prevede expres în obiectivele sale prevenirea și combaterea violenței asupra copiilor. Scopul Viziunii constă în modelarea, în baza golurilor identificate, a unui sistem de protecție a copilului coordonat, coerent, integrat și holistic care să integreze un spectru de servicii de prevenire, intervenție și recuperare care să satisfacă necesitățile complexe ale copiilor potențiale victime sau victime ai violenței și neglijării.

In procesul de elaborare au fost implicaţi şi consultaţi reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai societății civile, prestatori direcți de servicii, experți din diferite sectoare responsabile de protecția copilului (medicină, sănătate, asistență socială, ordine publică, etc.).

Documentul a fost elaborat în cadrul proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil” implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” cu suportul USAID, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și 11 raioane ale țării.

Proiectele care se referă la această ştire