Pagina principala / Noutăţi / Ministrul Stela Grigoraş încurajează consolidarea managementului organizaţional în domeniul asistenţei sociale

Ministrul Stela Grigoraş încurajează consolidarea managementului organizaţional în domeniul asistenţei sociale

18 martie 2016

Un atelier de lucru privind consolidarea competenţelor factorilor de decizie în managementul organizaţional a avut loc în luna februarie, curent.

Evenimentul a întrunit şefii de direcţii şi şefii adjuncţi de asistenţă socială şi protecţie a familiei din 11 raioane ale republicii în cadrul căruia aceştia au învăţat despre aspectele cheie care contribuie la asigurarea funcţionării eficiente a unei Direcţii de asistenţă socială şi protecţie a familiei.

Temele puse în discuţie în cadrul atelierului de lucru au abordat stilul de conducere, dificultăţile tipice în managementul organizaţional, modul de funcţionare a organizaţiilor, cu accent pe structură, responsabilităţi, roluri şi proceduri. Teme separate de discuţie au constituit delegarea sarcinilor, ca modalitate de dezvoltare şi responsabilizare şi orientarea pe sarcină vs. orientarea pe rezultat, ca definire a stilului de conducere.

Prezentă la deschiderea atelierului, Doamna Stela Grigoraş, Ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în cuvântul său de salut adresat participanţilor la seminar, a subliniat că înţelegerea rolului de lider în asigurarea funcţionării eficiente a Direcţiilor de asistenţă socială şi protecţie a familiei, conştientizarea dificultăţilor tipice în managementul organizaţiilor şi metodele care trebuie întreprinse pentru a fi depăşite aceste dificultăţi, vor conduce, cu siguranţă, la eficientizarea rolului pe care îl au direcţiile de asistenţă socială în implementarea politicilor sociale elaborate la nivel naţional.

„…Sistemul de protecţie socială este unul complex, esenţial pentru societate, dar şi foarte captivant. Impactul implementării cu succes a politicilor sociale depinde de organizarea şi planificarea acestora”. – a reiterat doamna Grigoraş.

Atelierul de lucru a fost organizat de A.O. „Parteneriate pentru Fiecare copil”, în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, finanţat de Agenţia SUA pentru dezvoltare internaţională.

Proiectele care se referă la această ştire