Pagina principala / Noutăţi / Vizită de studiu în Marea Britanie

Vizită de studiu în Marea Britanie

24 noiembrie 2014

În luna noiembrie curent, Asociaţia „Parteneriate pentru Fiecare Copil” /PPFC/ a organizat o vizită de studiu în Marea Britanie pentru reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai administraţiei publice locale de nivel II, reprezentanţi ai direcţiilor de asistenţă socială, educaţie şi ai departamentului de finanţe din raioanele Sîngerei şi Teleneşti. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Sustinerea copiilor din şcolile auxiliare pentru a fi îngrijiţi în familii, şcoli şi comunităţi sigure”, implementat de PPFC.

Vizita de studiu a fost organizată cu scopul de a spori transferul de bune practici din experienţa Marii Britanii pentru factorii de decizie din raioanele implicate în procesul de reformă a sistemului de îngrijire a copilului.

Programul vizitei a inclus tematici privind intervenţia timpurie, colaborarea multidisciplinară şi multi-profesionistă, conceptul Echipei în Jurul Copilului şi indicatorii de bunăstare, etc.

În rezultatul vizitei de studiu, participanţii şi-au luat angajamentul de a implementa practicile învăţate în activitatea lor profesională.

Proiectele care se referă la această ştire