Pagina principala / Noutăţi / Membrii Consiliului Consultativ al Copiilor din r. Taraclia și-au dat întâlnire la Chișinău, cu suportul Uniunii Europene

Membrii Consiliului Consultativ al Copiilor din r. Taraclia și-au dat întâlnire la Chișinău, cu suportul Uniunii Europene

15 iunie 2022

Cu suportul Uniunii Europene, 25 de membri ai Consiliului Consultativ al Copiilor /CCC/ din r. Taraclia s-au întrunit, astăzi, la Chișinău pentru a beneficia de instruire privind drepturile copilului și de a reflecta asupra modului în care sunt respectate drepturile copiilor în comunitățile din care vin.

Consiliul și-a început activitatea în luna aprilie curent, alături de alte trei CCC, similare, create în raioanele Cantemir, Cimișlia și Ștefan Vodă.

Potrivit Nataliei Semeniuc, consultant în participarea copiilor la AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ CCC trebuie să fie mâna dreaptă a specialiștilor din structurile teritoriale de asistență socială. ”Este platforma prin care copii își expun ideile și opiniile copiilor din servicii sociale, ajută la ajustarea serviciilor existente și la crearea de noi servicii pentru a acoperi necesitățile lor și a contribui la bunăstarea copiilor”, a menționat doamna Semeniuc.

Misiunea CCC este de a face auzită vocea copiilor, inclusiv a celor plasați în servicii sociale și de a ajuta semenii lor să-și cunoască drepturile. Membrii aleși vor beneficia, pe parcursul activității lor, de mai multe instruiri, de ședințe comune cu reprezentanții Structurii teritoriale de asistență socială pentru a cunoaște serviciile sociale de care beneficiază copii în situație de risc din raion. Aceste cunoștințe vor contribui la dezvoltarea abilităților membrilor CCC de monitorizare și evaluare a politicilor și programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.

Consiliile Consultative ale Copiilor, din care fac parte 100 de membri, sunt create de PPFC, cu suportul UE, în cadrul proiectului "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate".

Consilii Consultative ale Copiilor au fost create de PPFC în alte 10 raioane ale țării, începând cu anul 2014. Peste 800 de copii au fost membri ai acestor consilii.

Proiectele care se referă la această ştire