Pagina principala / Noutăţi / Training pentru managerii serviciilor sociale adresate copiilor și familiei din 11 raioane ale țării

Training pentru managerii serviciilor sociale adresate copiilor și familiei din 11 raioane ale țării

22 iunie 2016

Dezvoltarea competențelor managerilor serviciilor adresate copilului și familiei, din subordinea Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei este discutată în cadrul trainingului "Management Organizațional" desfășurat în zilele de 22-23 iunie curent, de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”. Programul de instruire este susținut de Vitalie Popa, consultant AXA Management Consulting, pentru managerii de centre și ai serviciilor sociale: sprijin familial, asistență parentală profesionistă, adopție, casă comunitară de tip familie, etc., din raioanele Cahul, Fălești și Sîngerei.

Instruiri similare vor fi organizate, în perioada următoare, pentru managerii acestor servicii din alte opt raioane beneficiare ale proiectului: Călărași, Căușeni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Soroca, Telenești și Ungheni.

Vitalie Popa a menționat că ”ne propunem ca să dezvoltăm competențele manageriale ale participanților, astfel încît să le aducă beneficii nu doar lor în calitate de manageri ai serviciilor, dar și organizațiilor pe care le reprezintă”.

Temele puse în discuţie în cadrul atelierului de lucru se referă la stilul de conducere, dificultăţile tipice în management organizaţional, cum funcţionează organizaţiile: structură, responsabilităţi, roluri, proceduri. Totodată, un accent aparte este pus pe „comportamente motivatoare în raport cu personalul”, dar şi pe „obținerea unei performanțe înalte a subordonaților” ca definire a stilului de conducere.

Trainingul ”Managementul organizațional” face parte dintr-o serie de instruiri lansate de PPFC în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”, susținut financiar de USAID. De o instruire similară au beneficiat, anterior, șefii și șefii adjuncți ai Direcțiilor Asistență Socială și Protecție a Familiei din cele 11 raioane.

Proiectele care se referă la această ştire