Pagina principala / Noutăţi / Vocea copiilor din Kârgâzstan devine importantă în procesul de dezinstituționalizare

Vocea copiilor din Kârgâzstan devine importantă în procesul de dezinstituționalizare

5 noiembrie 2019

Cu sprijinul consultanţilor PPFC, în Kîrgîzstan a început procesul de pregătire/instruire a copiilor din instituţiile rezidenţiale, din regiunile Sokuluk şi Isiik-Atinsk, pentru reintegrarea lor în şcolile comunitare.

Astfel, copiii pot percepe şi înţelege corect procesul prin care trec - evaluarea și elaborarea planului de asistenţă, ei învață cum să fie toleranţi, empatici cu semenii lor, îşi cunosc mai bine drepturile şi responsabilităţile. Activităţile din cadrul instruirii îi ajută să-şi identifice valorile, scopurile, interesele în vederea integrării în şcoală şi comunitate.

De instruiri beneficiază şi personalul din instituţiile rezidenţiale ce lucrează cu copiii, pentru a conștientiza importanța participării copiilor în toate procesele ce îi vizează, a înțelege cum participarea copilului poate fi eficientă şi etică, modalităţile de participare a copiilor.

Activităţile sunt desfășurate în cadrul Proiectului ”Mediu familial favorabil pentru copiii din Republica Kârgâză”, implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, Fundația Obștească „Liga Apărătorilor Drepturilor Copilului” din Kârgâzstan, susținut financiar de Uniunea Europeană.