Pagina principala / Noutăţi / Instrumente noi de lucru in prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii

Instrumente noi de lucru in prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii

29 septembrie 2016

Specialiști din cadrul direcțiilor asistență socială și protecția familiei /DASPF/ din 11 raioane au participat joi, 29 septembrie curent, la instruirea organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în noile instrumente de lucru în prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii. Instrumentele respective au fost ajustate la abordările domeniilor de bunăstare și factorii protectori pentru consolidarea familiei.

Participanții la training vor instrui, la rîndul lor, asistenții sociali comunitari din cele 11 raioane: Căușeni, Călărași, Fălești, Ungheni, Telenești, Orhei, Sîngerei, Rezina, Cahul, Soroca și Nisporeni, în aplicarea instrumentelor menționate.

Modificarea instrumentelor de lucru au drept scop îmbunătățirea modalității de evaluare a necesităților fiecărui copil, prin oferirea suportului necesar familiei pentru ai asigura bunăstarea acestuia.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și 11 raioane din republică, cu suportul financiar al USAID.

Proiectele care se referă la această ştire