Pagina principala / Noutăţi / Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” se extinde în alte trei raioane

Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” se extinde în alte trei raioane

16 mai 2017

Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” se extinde în raioanele Orhei, Sîngerei și Soroca. În acest sens, în perioada 15-18 mai curent, cu susținerea a doi experți internaționali în domeniul programului ”Mellow Parenting”, la Chișinău se desfășoară un atelier de instruire pentru viitorii practicieni din aceste trei raioane, care vor fi licențiați să desfăşoare programul dat. În urma instruirii, practicienii vor fi sprijiniţi să recruteze părinţi, să conducă și să evalueze ședinţele de grup cu aceștia.

Prezentă la deschiderea atelierului, Daniela Mămăligă, director executiv al AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”, a menționat că ”Mellow Parenting” este preluat de țara noastră din Marea Britanie și a fost lansat, până în prezent, în alte 6 regiuni: mun. Chișinău, Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni. ”Este îmbucurător faptul că acest program dă primele rezultate încurajatoare, acesta fiind apreciat pozitiv atât de profesioniști, cât și de părinți”, a spus doamna Mămăligă.

Programul ”Mellow Parenting” are drept scop de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi până la vârsta preșcolară și se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv. Programul este format din 14 sesiuni de grup, care includ prelegeri, teme pentru acasă, sesiuni video, activități comune cu participarea mamelor și copiilor lor, cum ar fi servirea mesei, activități creative, etc.

Rezultatele programului Mellow Parenting, desfăşurat în Scoţia în anii 2013 şi 2014, arată o reducere semnificativă a cazurilor de depresie și anxietate la părinţi, o creștere a încrederii în sine la aceștia, o scădere a comportamentului negativ la copii, precum și o reducere a numărului certurilor, ca urmare a comportamentului provocator.

Instruirea menționată este desfășurată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în cadrul proiectului de dezvoltare a ”Mellow Parenting” finanțat de World Childhood Foundation. În celelalte 5 regiuni: Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni, Programul este desfășurat cu suportul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Proiectului ”Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață.

Proiectele care se referă la această ştire