Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul UE, 10 practicieni în prestarea programului ”Mellow Parenting” au fost acreditați

Cu suportul UE, 10 practicieni în prestarea programului ”Mellow Parenting” au fost acreditați

15 februarie 2018

10 practicieni în prestarea Programului educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” din 5 raioane ale țării au primit joi, 15 februarie curent, certificatele de acreditare oferite de organizația ”Mellow Parenting” din Marea Britanie. Certificatele au fost oferite la un eveniment de schimb de bune practici cu participarea reprezentanților din raioanele beneficiare ale proiectului.

Cei 10 practicieni acreditați sunt din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni, care au trecut cu succes evaluarea efectuată de Organizația ”Mellow Parenting” din Marea Britanie. În total, 14 practicieni au primit pînă în prezent certificatele de acreditare.

La eveniment au fost prezentate și rezultatele evaluării programului realizată de Organizația ”Mellow Parenting” în raioanele beneficiare ale proiectului. Aceasta a demonstrat că mamele care au beneficiat de program au devenit mult mai sigure în forțele proprii, au devenit mai răbdătoare, mai deschise, comunicative, mai puțin deprimate, și-au îmbunătățit relația mamă-copil, au înțeles că un copil are nevoie nu doar de mîncare și somn, ci și de afecțiune și mai multă atenție, au învățat cum să-și gestioneze emoțiile, să-și prioritizeze activitățile, astfel ca să ofere mai mult timp copiilor lor, etc.

În perioada noiembrie 2016 – septembrie 2017, 69 de mame si 69 de copii din raioanele beneficiare ale proiectului au beneficiat de programul ”Mellow Parenting”. 42 la sută din mămici aveau mai puțin de 24 de ani, 60 la sută din ele aveau cîte un copil.

Programul ”Mellow Parenting” are drept scop de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi până la vârsta preșcolară și se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv. Programul este format din 14 sesiuni de grup, care includ prelegeri, teme pentru acasă, sesiuni video, activități comune cu participarea mamelor și copiilor lor, cum ar fi servirea mesei, activități creative, etc.

Evenimentul a fost organizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în cadrul Proiectului ”Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață”, implementat de PPFC în colaborare cu Organizațiile Mellow Parenting și HealthProm din Marea Britanie, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a administrațiilor publice locale din cele cinci raioane beneficiare ale proiectului. Proiectul în valoare totală de 680,000 euro este finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectele care se referă la această ştire