Pagina principala / Noutăţi / APP – un serviciu social ce oferă încredere, bunăstare şi progres

APP – un serviciu social ce oferă încredere, bunăstare şi progres

25 septembrie 2013

AO Parteneriate pentru fiecare copil, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei instruiește 35 de APL-uri din ţară, în dezvoltarea Serviciului Sprijin Familial pentru familii cu copii,în perioada septembrie 2013 – mai 2014. Programul de instruire este destinat în special asistenţilor sociali comunitari, precum şi specialiştilor din cadrul Direcţiilor Asistenţă Socială şi protecţia familiei. Raionul Nisporeni a fost primul raion care a beneficiat de acest program special de instruire,în perioada 16-18 septembrie. Formatorii Ana Palii şi Irina Spivacenco au instruit 22 asistenţi sociali comunitari, în metodologia serviciului, axându-se în particular pe modul de organizare a acestui serviciu şi standarde minime de calitate care întrunesc cerinţele minimale privind activităţile desfăşurate în cadrul Serviciului. Totodată standardele reprezintă şi un instrument pentru asigurarea şi aprecierea calităţii serviciului.

Viorica Dumbrăveanu,şef Direcţie MMPSF:

”Această categorie de specialişti are un rol foarte important în susţinerea familiilor cu copiii în situaţie de risc la nivel comunitar, iar ministerul acordă o atenţie sporită dezvoltării serviciilor sociale comunitare destinate familiilor şi copiilor. Instruirea a decurs în mod interactiv, asistenţii sociali comunitari apreciind foarte mult modul participativ de organizare a seminarului. Participanţii şi-au exprimat părerea că seminarul este unul foarte util şi necesar pentru domeniul lor de activitate.”

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Asigurarea dreptului copilului la familie şi protecţia lui de violenţă, abuz şi neglijare” implementat în Republica Moldova cu suportul USAID.

Proiectele care se referă la această ştire