2 decembrie 2015

Natalia POPA,
asistent parental profesionist din raionul Călăraşi

"Meseria de asistent parental profesionist este pentru familia mea un prilej de mare bucurie".

Natalia POPA, asistent parental profesionist din raionul Călăraşi.

Prima fetiţă avea doar 9 luni când a venit în plasament la familia Popa şi a plecat când avea 2 ani.

Apoi a mai venit un băiat, iar acum se bucură de grija şi afecţiunea unei familii o pereche de gemeni, care abia au trecut pragul primilor 3 ani de viaţă.

"De isprăvile lor ştie toată lumea, dar când se uită la noi şi ne zic „mămica” şi „tăticu”, ce mai contează dacă strică din vesela preferată a mamei, ori sparg vreo roată de la maşina lui tata? Ei sunt super, oricum!" – povesteşte cu bucurie asistentul parental profesionist, în timp ce copiii o îmbrăţişează cu mânuţele care trădează o preferinţă deosebită faţă de nucile proaspete.

De altfel, Doamna Popa, ne-a spus că băieţilor le plac nucile, fructele şi dulciurile, dar că ea preferă să-i alinte „două-sărmăluţe” – pentru că ei sunt cei care potolesc foamea pentru lucrurile neînsemnate şi alungă toate problemele, prin simpla lor prezenţă.

De asemenea, asistentul parental ne-a confesat că meseria pe care o practică la moment, este pentru familia ei un prilej de "mare bucurie" – pentru că face un bine, iar "orice lucru care se face din plăcere, nu poate fi decât bucurie".

Proiectele care se referă la acest reportaj