Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

 • 29.07.2015

  Buletin informativ iunie 2015

  PPFC lansează un nou număr al buletinul informativ al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna iunie 2015.

 • 03.07.2015

  Şcoala de vară pentru cei mai activi 200 de copii din ţară

  Membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din 9 raioane ale ţării (Ungheni, Făleşti, Călăraşi, Cahul, Teleneşti, Sîngerei, Căuşeni, Orhei, Soroca) şi membrii Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) s-au întrunit şi în acest an, în cadrul unei şcoli de vară, unde au avut ocazia să împărtăşească experienţe şi să-şi consolideze abilităţile de monitorizare şi evaluare a politicilor şi programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.

 • 25.06.2015

  Conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” discutat cu partenerii PPFC

  Reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, factori de decizie şi specialişti cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 11 raioane ale republicii au discutat recent, în cadrul unui atelier de lucru, conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”. Acesta urmează a fi pilotat de „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), sub egida MMPSF, după care va putea fi integrat în politicile şi practicile naţionale de lucru care vizează familia şi copilul.

 • 09.06.2015

  Tabără de vară pentru cei mai activi copii

  În perioada 22 iunie-3 iulie curent, 200 de copii, membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) şi ai Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) vor participa la o tabără de vară organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC).

 • 04.06.2015

  Fiecare copil are dreptul să crească într-un mediu familial sigur

  Aceasta este convingerea organizaţiei noastre, iar acţiunile pe care le întreprindem pornesc anume de la acest deziderat. Ne asumăm zi de zi această misiune, dar considerăm că, pentru a o duce la îndeplinire, avem nevoie de parteneriate ... şi de comunitatea întreagă. Considerăm că există o nevoie de comunicare - advocacy şi mobilizare comunitară – pentru promovarea valorilor familiale şi a îngrijirii familiale pentru copii, pentru implicarea comunităţii în sporirea gradului de conştientizare a importanţei şi necesităţii creării unui mediu favorabil incluziunii educaţionale şi sociale a copiilor.

 • 25.05.2015

  Atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală

  "Parteneriate pentru fiecare copil" (PPFC) a organizat un atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală, la care au participat reprezentanţi ai MMPSF, ME şi ai APL din cele 11 raioane beneficiare ale Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC cu suportul financiar al USAID.

 • 05.05.2015

  O casă pentru a reuni o familie

  Se ştie din strămoşi că o casă fericită este cuibul frumuseţii – un cuib care ne leagănă primele vise şi de la care, mai devreme sau mai târziu, ne luăm zborul în lume. … Şi am ajuns la Visoca, un sat din raionul Soroca, acolo unde am cunoscut 4 fraţi… În realitate, de toţi sunt 10 şi provin din Maşcăuţi, Criuleni.