Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

 • 04.12.2015

  Cerere de ofertă/Servicii de elaborare a unei Pagini Web
  4 decembrie 2015

  AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”(PPFC) anunţă concurs pentru selectarea unei companii specializate în elaborarea paginilor web, care va presta servicii de creare a unei platforme de comunicare în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”.

 • 16.11.2015

  Directorul PPFC, Stela GRIGORAȘ, a fost aleasă președinte al IFCO

  Directorul AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”, doamna Stela GRIGORAȘ, a fost aleasă Președinte al International Foster Care Organisation

 • 06.11.2015

  ANUNŢ
  privind recrutarea moderatorilor

  Consiliul raional în colaborare cu Asociaţia Obştească "Parteneriate pentru fiecare copil" anunţă concurs deschis de recrutare a moderatorilor pentru grupurile de copii şi adulţi în cadrul Programului PANDA.

 • 04.11.2015

  Satul Bravicea din raionul Călăraşi – "Un sătuc de Asistenţi Parentali Profesionişti"

  Cu un număr de aproximativ de 3700 de locuitori, satul Bravicea se poate mândri cu familii frumoase de gospodari mărinimoşi, receptivi, sensibili, solidari şi primitori.

 • 30.10.2015

  O meserie despre care puţini moldoveni cunosc

  Din anul 2000, în Republica Moldova este dezvoltat şi implementat Serviciul de asistenţă parentală profesionistă (APP ) – un serviciu de tip familial, care oferă copiilor lipsiţi de grija părinţilor şansa de a creşte într-o familie sigură şi grijulie.

 • 28.10.2015

  Buletinul Informativ al lunii septembrie

  Buletinul Informativ al lunii septembrie apare într-o ediţie specială, dedicată Campaniei naţionale de promovare a Serviciului de asistenţă parentală profesionistă. ”Ai inimă de asistent parental profesionist. Ia un copil în familia ta”.

 • 08.10.2015

  Campanie naţională de promovare a Serviciului de asistenţă parentală profesionistă

  AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF) şi APL lansează o campanie naţională de informare „Ai inimă de Asistent Parental Profesionist. Ia un copil în familia ta”. Campania are drept scop de a promova Serviciul de asistenţă parentală profesionistă (APP) în rândurile populaţiei Republicii Moldova şi de a identifica potenţiali asistenţi parentali profesionişti. Acţiunile campaniei vor fi desfăşurate în perioada octombrie-decembrie 2015.

 • 18.09.2015

  Stela Grigoras, directorul AO "Parteneriate pentru fiecare copil" a primit Diplomă de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova

  Stela Grigoras, directorul AO "Parteneriate pentru fiecare copil" a primit vineri, 18 septembrie curent

 • 15.09.2015

  Un centru de reintegrare socială pentru copii/tineri orfani sau rămaşi fără îngrijirea părintească a fost inaugurat la Cahul

  Centrul de reintegrare socială „Casa Mea” a fost inaugurat marţi, 15 septembrie, în oraşul Cahul. Acesta este destinat copiilor şi tinerilor orfani sau rămaşi fără ocrotire părintească, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 23 de ani, care, la momentul ieşirii din îngrijirea alternativă, au şanse reduse de a se integra în familie şi comunitate.

 • 29.07.2015

  Buletin informativ iunie 2015

  PPFC lansează un nou număr al buletinul informativ al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna iunie 2015.

 • 03.07.2015

  Şcoala de vară pentru cei mai activi 200 de copii din ţară

  Membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din 9 raioane ale ţării (Ungheni, Făleşti, Călăraşi, Cahul, Teleneşti, Sîngerei, Căuşeni, Orhei, Soroca) şi membrii Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) s-au întrunit şi în acest an, în cadrul unei şcoli de vară, unde au avut ocazia să împărtăşească experienţe şi să-şi consolideze abilităţile de monitorizare şi evaluare a politicilor şi programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.

 • 25.06.2015

  Conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” discutat cu partenerii PPFC

  Reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, factori de decizie şi specialişti cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 11 raioane ale republicii au discutat recent, în cadrul unui atelier de lucru, conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”. Acesta urmează a fi pilotat de „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), sub egida MMPSF, după care va putea fi integrat în politicile şi practicile naţionale de lucru care vizează familia şi copilul.

 • 24.06.2015

  Ana Cabac, Şef Serviciu de Asistenţă Psihopedagogică Cantemir

  „O şcoală perfectă, care să-i primească pe toţi şi să valorizeze potenţialul fiecăruia, este încă un model pedagogic pe care ni-l dorim să fie mai aproape de realitatea noastră”

 • 22.06.2015

  „AŞ VREA SĂ VĂ INVIT LA DANS…”

  30 de tineri cu dezabilităţi locomotorii din raionul Ungheni participă în cadrul unui proiect social cu genericul ,,Aş vrea să Vă invit la dans… ”. Proiectul, în valoare totală de 500 mii de lei, are drept scop incluziunea socială a tinerilor cu dezabilităţi, garantând posibilitatea participării lor în toate domeniile vieţii, la fel ca şi ceilalţi membri ai societăţii, având ca bază respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

 • 17.06.2015

  Buletin informativ mai 2015

  Buletinul electronic al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna mai 2015

 • 17.06.2015

  Interviu cu Alexandru Ciuvaga, şeful Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport Ungheni

  Interviu cu Alexandru Ciuvaga, şeful Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport Ungheni: „Realizarea reformei în domeniul educaţiei incluzive în raionul Ungheni este în plină desfăşurare”

 • 17.06.2015

  Interviu cu Tudor Rădeanu, şef al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Ungheni

  Interviu cu Tudor Rădeanu, şef al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Ungheni: „Nimic nu costă în viaţă cât o lacrimă a unui copil – nici un război, nici un eveniment istoric”

 • 09.06.2015

  Tabără de vară pentru cei mai activi copii

  În perioada 22 iunie-3 iulie curent, 200 de copii, membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) şi ai Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) vor participa la o tabără de vară organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC).

 • 04.06.2015

  Fiecare copil are dreptul să crească într-un mediu familial sigur

  Aceasta este convingerea organizaţiei noastre, iar acţiunile pe care le întreprindem pornesc anume de la acest deziderat. Ne asumăm zi de zi această misiune, dar considerăm că, pentru a o duce la îndeplinire, avem nevoie de parteneriate ... şi de comunitatea întreagă. Considerăm că există o nevoie de comunicare - advocacy şi mobilizare comunitară – pentru promovarea valorilor familiale şi a îngrijirii familiale pentru copii, pentru implicarea comunităţii în sporirea gradului de conştientizare a importanţei şi necesităţii creării unui mediu favorabil incluziunii educaţionale şi sociale a copiilor.

 • 01.06.2015

  PPFC a fost aproape de copii şi de 1 iunie

  Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, marcată tradiţional la 1 iunie, AO "Parteneriate pentru fiecare copil" (PPFC) a desfăşurat mai multe activităţi interesante, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.

 • 25.05.2015

  Atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală

  "Parteneriate pentru fiecare copil" (PPFC) a organizat un atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală, la care au participat reprezentanţi ai MMPSF, ME şi ai APL din cele 11 raioane beneficiare ale Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC cu suportul financiar al USAID.

 • 18.05.2015

  Buletin informativ aprilie 2015

  Buletinul electronic al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna aprilie 2015

 • 14.05.2015

  Experienţa Scoţiei în aplicarea cadrului de bunăstare a copilului ajustată la contextul Republicii Moldova

  “Acţiuni corecte pentru fiecare copil” este genericul unui nou seminar desfăşurat recent de AO „Parteneriate pentru Fiecare Copil” (PPFC)”, la care au participat reprezentaţi de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei, si factori de decizie cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului

 • 13.05.2015

  Cadrul de bunăstare a copilului şi factorii protectori ai familiei discutaţi la un atelier de lucru organizat de PPFC

  Factori de decizie şi specialişti din domeniile protecţia copilului şi educaţie din 6 raioane ale republicii au fost familiarizaţi, în cadrul unui atelier organizat de PPFC, cu abordările privind cadrul de bunăstare a copilului şi factorii protectori ai familiei.

 • 05.05.2015

  O casă pentru a reuni o familie

  Se ştie din strămoşi că o casă fericită este cuibul frumuseţii – un cuib care ne leagănă primele vise şi de la care, mai devreme sau mai târziu, ne luăm zborul în lume. … Şi am ajuns la Visoca, un sat din raionul Soroca, acolo unde am cunoscut 4 fraţi… În realitate, de toţi sunt 10 şi provin din Maşcăuţi, Criuleni.

 • 09.04.2015

  Buletin informativ martie 2015

  Echipa AO “Parteneriate pentru fiecare copil” a elaborat cel de-al treilea număr al buletinului electronic al organizaţiei

 • 27.03.2015

  Parteneriate pentru fiecare copil a lansat şirul de instruiri pentru desfăşurarea programului educaţional destinat copiilor din familiile afectate de alcoolism

  Pe parcursul lunii martie curent, AO “Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) a organizat un şir de instruiri pentru formarea persoanelor care vor realiza programul de asistenţă psiho-socială pentru copii din familii afectate de alcool. În acest scop au fost selectate şi instruite în jur de 30 de persoane din raioanele în care va fi pilotat acest program: Ungheni, Orhei, Călăraşi,Teleneşti şi Făleşti.

 • 26.03.2015

  Vizită de studiu pentru partenerii PPFC în Edinburg, Scoţia

  Reprezentanţi ai AO „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, Ministerului Educaţiei şi ai autorităţilor publice locale din raioanele Făleşti, Cahul, Nisporeni şi Căuşeni au întreprins, recent, o vizită de studiu în Edinburg, Scoţia.

 • 16.03.2015

  Buletin informativ februarie 2015

  AO “Parteneriate pentru fiecare copil” a elaborat cel de-al doilea număr al buletinului electronic al organizaţiei, în cadrul Proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”.

 • 06.03.2015

  CCC din Călăraşi a lansat primul număr al ziarului consiliului

  Membrii Consiliului Consultativ al Copilului (CCC) din Călăraşi au lansat, recent, primul număr al ziarului organizaţiei. Publicaţia, cu genericul „Copii pentru Copii” cuprinde opt pagini şi include mai multe ştiri interesante despre activitatea consiliului, articole care prezintă păreri ale copiilor din diferite localităţi ale raionului, privind respectarea drepturilor lor.

 • 13.02.2015

  Buletin informativ ianuarie 2015

  AO “Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ a elaborat în cadrul Proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”, primul număr al buletinului electronic al organizaţiei. În această ediţie veţi găsi un interviu amplu cu directorul PPFC, Stela Grigoraş, mai multe informaţii despre proiectele desfăşurate de organizaţie, despre activităţile Consiliilor Consultative ale Copiilor etc.

 • 12.02.2015

  Liniile Directoare ONU pentru Îngrijirea Alternativă descrise pe înţelesul copiilor

  În premieră pentru regiune, AO „Parteneriate pentru fiecare copil”/PPFC/ a adaptat pe înţelesul copiilor Liniile Directoare ONU pentru Îngrijirea Alternativă a Copiilor.

 • 09.02.2015

  Copii pentru copii

  O broşură despre activitatea Consiliului Consultativ al Copiilor a fost elaborată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.

 • 30.01.2015

  O broşură care vine în ajutorul asistenţilor parentali profesionişti a fost elaborată de PPFC

  AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” a elaborat o broşură, care conţine informaţii detaliate, într-un limbaj accesibil, despre serviciul social de asistenţă parentală profesionistă

 • 21.01.2015

  Concurs de selectare a unei companii pentru elaborarea spotului video, audio şi a infograficelor

  Asociaţia Obştească „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) anunţă concurs de selectare a unei companii, care va realiza un spot video, unul audio şi infografice în cadrul Proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”. Proiectul este finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care va fi implementat în Republica Moldova de PPFC pînă în iunie 2017.

 • 17.01.2015

  În şase raioane ale republicii, cu suportul PPFC va fi pilotat un program educaţional nou pentru copii şi părinţi

  Specialişti din 6 raioane au participat, în zilele de 12 şi 13 ianuarie curent, la un atelier de lucru, organizat de Asociaţia „Parteneriate Pentru Fiecare Copil”/PPFC/.

 • 12.01.2015

  Angajează Asistent de proiect

  Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Asistent de proiect în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

 • 12.01.2015

  Angajează Manager de oficiu

  Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Manager de oficiu în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.