Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

 • 29.07.2015

  Buletin informativ iunie 2015

  PPFC lansează un nou număr al buletinul informativ al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna iunie 2015.

 • 03.07.2015

  Şcoala de vară pentru cei mai activi 200 de copii din ţară

  Membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din 9 raioane ale ţării (Ungheni, Făleşti, Călăraşi, Cahul, Teleneşti, Sîngerei, Căuşeni, Orhei, Soroca) şi membrii Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) s-au întrunit şi în acest an, în cadrul unei şcoli de vară, unde au avut ocazia să împărtăşească experienţe şi să-şi consolideze abilităţile de monitorizare şi evaluare a politicilor şi programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.

 • 25.06.2015

  Conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” discutat cu partenerii PPFC

  Reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, factori de decizie şi specialişti cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 11 raioane ale republicii au discutat recent, în cadrul unui atelier de lucru, conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”. Acesta urmează a fi pilotat de „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), sub egida MMPSF, după care va putea fi integrat în politicile şi practicile naţionale de lucru care vizează familia şi copilul.

 • 22.06.2015

  „AŞ VREA SĂ VĂ INVIT LA DANS…”

  30 de tineri cu dezabilităţi locomotorii din raionul Ungheni participă în cadrul unui proiect social cu genericul ,,Aş vrea să Vă invit la dans… ”. Proiectul, în valoare totală de 500 mii de lei, are drept scop incluziunea socială a tinerilor cu dezabilităţi, garantând posibilitatea participării lor în toate domeniile vieţii, la fel ca şi ceilalţi membri ai societăţii, având ca bază respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

 • 17.06.2015

  Interviu cu Alexandru Ciuvaga, şeful Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport Ungheni

  Interviu cu Alexandru Ciuvaga, şeful Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport Ungheni: „Realizarea reformei în domeniul educaţiei incluzive în raionul Ungheni este în plină desfăşurare”

 • 17.06.2015

  Interviu cu Tudor Rădeanu, şef al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Ungheni

  Interviu cu Tudor Rădeanu, şef al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Ungheni: „Nimic nu costă în viaţă cât o lacrimă a unui copil – nici un război, nici un eveniment istoric”

 • 09.06.2015

  Tabără de vară pentru cei mai activi copii

  În perioada 22 iunie-3 iulie curent, 200 de copii, membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) şi ai Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) vor participa la o tabără de vară organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC).

 • 25.05.2015

  Atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală

  "Parteneriate pentru fiecare copil" (PPFC) a organizat un atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală, la care au participat reprezentanţi ai MMPSF, ME şi ai APL din cele 11 raioane beneficiare ale Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC cu suportul financiar al USAID.

 • 27.03.2015

  Parteneriate pentru fiecare copil a lansat şirul de instruiri pentru desfăşurarea programului educaţional destinat copiilor din familiile afectate de alcoolism

  Pe parcursul lunii martie curent, AO “Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) a organizat un şir de instruiri pentru formarea persoanelor care vor realiza programul de asistenţă psiho-socială pentru copii din familii afectate de alcool. În acest scop au fost selectate şi instruite în jur de 30 de persoane din raioanele în care va fi pilotat acest program: Ungheni, Orhei, Călăraşi,Teleneşti şi Făleşti.