Pagina principala / Proiecte şi Resurse / Rapoarte şi publicaţii

Rapoarte şi publicaţii

  • 22.07.2016

    Buletin electronic Nr 10 Ediție Specială

    Ediția din luna mai a Buletinului Electronic realizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” este dedicată, în exclusivitate, Conferinței Internaționale „Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: provocări și soluții”Zece ani de la lansarea reformei sistemului de protecție a copilului în Republica Moldova.
    Buletin_informativ_10_Editie_speciala_Conferinta-mai_2016
  • 29.07.2015

    Buletin electronic Nr 6

    Buletinul electronic al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna iunie 2015
    Buletin_informativ_PPFC_iunie_2015
  • 31.05.2012

    Ghid pentru copii "Liniile Directoare ONU pentru ingrijirea alternativa a copiilor"

    Ghid pentru copii: Liniile Directoare ONU pentru îngrijirea alternativă a copiilor reprezintă un document adaptat pe înţelesul copiilor. Mesajul de bază al lucrării rezidă în faptul că fiecare copil trebuie să crească în familie, iar atunci cînd acest lucru este imposibil statul este obligat sa-i asigure protecţie în cadrul unor servicii de alternativă, cît mai apropiate de mediul familial.
    Ghidul pentru copii
  • 03.05.2012

    Viitorul începe în familie №5 2012

    Viitorul începe în familie №5 2012
    Viitorul nr 5 mai 2012 ROM
  • 04.04.2012

    Viitorul începe în familie №4 2012

    Viitorul începe în familie №4 2012
    Viitorul nr 4 aprelie 2012 ROM
  • 04.01.2012

    Viitorul începe în familie №1 2012

    Viitorul începe în familie №1 2012
    VIITORUL nr 1 january 2012eng
  • 06.12.2011

    Raport IMAS

    EveryChild Moldova s-a adresat Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău pentru desfăşurarea unui studiu cu genericul “Protecţia drepturilor copiilor lipsiţi de îngrijire părintească sau care sunt expuşi riscului de a fi separaţi de familiile lor” în cadrul proiectului “Asigurarea dreptului copilului la familie şi protecţia lui de violenţă, abuz, neglijare şi exploatare” implementat de EveryChild Moldova cu suportul financiar al USAID.

    Raport IMAS_EVC (RO)
  • 12.10.2011

    RAPORT cu privire la evaluarea serviciilor sociale destinate copiilor şi familiilor

    RAPORT cu privire la evaluarea serviciilor sociale destinate copiilor şi familiilor în raioanele Făleşti, Călăraşi, Ungheni
    Social_services_survey_ultima varianta_FINAL_ro
  • 01.01.2011

    Studiul calitativ "Protecţia drepturilor copiilor lipsiţi de îngrijire părintească sau care sunt expuşi riscului de a fi separaţi de familie"

    Studiul calitativ "Protecţia drepturilor copiilor lipsiţi de îngrijire părintească sau care sunt expuşi riscului de a fi separaţi de familie"

    Protection_children_research
  • 01.04.2010

    Evaluarea proiectului "Prevenirea abandonului infantil în raionul Ungheni"

    Prezentul raport conţine o analiză a activităţilor desfăşurate şi rezultatelor obţinute în perioada 2006 -2009 în cadrul implementării proiectului „Prevenirea abandonului infantil în raionul Ungheni” implementat de EveryChild în colaborare cu Consiliul raional Ungheni şi Secţia raională asistenţă socială si protecţie a familiei din Ungheni cu suportul financiar al World Childhood Foundation.

    Proiect_Prevenire_Abandon_Nastere_Ungheni_Childhood
  • 01.09.2008

    Evaluarea organizaţională a raioanelor

    Guvernul Moldovei reformează sistemul de prestare a serviciilor sociale ca să diversifice spectrul de servicii pentru a lua în consideraţie necesităţile individuale şi a spori acoperirea generală a populaţiei. Ministerul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului (MPSFC) a elaborat o Strategie Integrată pentru Serviciile Sociale (SISS), care este în proces de aprobare. Strategia prevede redirecţionarea serviciilor de la instituţii cu specializare înaltă la servicii comunitare şi de prevenire mai potrivite, în conformitate cu angajamentele internaţionale ale Moldovei. Aceasta include o reducere proporţională sau închidere treptată a unor instituţii specializate, în modul prevăzut în strategia guvernamentală de dezinstituţionalizare din 2007 şi consolidarea noii reţele naţionale de asistenţi sociali şi altor servicii locale. 

    Strategia ia în consideraţie procesul continuu de descentralizare din Moldova şi permite autorităţilor publice locale de nivelul unu şi doi (primărie şi raion) să dezvolte servicii care reflectă cel mai bine necesităţile din regiunea lor şi cu ajutorul celor mai eficiente mijloace posibile, în baza cadrului general de servicii sociale oferit de către MPSFC. Prin urmare, SISS va impune cerinţe semnificative asupra Secţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei (SASPF), care vor trebui să schimbe serviciile prestate şi modalitatea de prestare. 

    A fost realizată o evaluare organizaţională a SASPF raionale pentru a spori înţelegerea MPSFC a practicilor şi constrângerilor existente în SASPF. Scopul este de a informa elaborarea legislaţiei şi regulamentului pentru a susţine implementarea strategiei. Acest raport prezintă constatările evaluării.

    Evaluarea organizaţionala a raioanelor