Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

 • 17.12.2013

  Asistenţa Parentală Profesionistă din Moldova – noi realizări şi perspective

  Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.

 • 15.10.2013

  Experiența Moldovei in domeniul dezinstituționalizării atractiva pentru Tadjikistan

  În perioada 7 -11 octombrie, Parteneriate pentru fiecare copil a găzduit o delegaţie din Tajikistan, care a avut in componenţa sa factori de decizie şi specialişti din domeniul protecţiei copilului, reprezentanţi ai societăţii civile. Vizita a fost organizată la solicitarea organizaţiei internaționale Healthprom, si a avut drept scop schimbul de experienţă privind dezinstituţionalizarea copiilor şi dezvoltarea sistemului de protecţie a copilului axat pe creşterea în familie şi în comunitate.

 • 25.09.2013

  APP – un serviciu social ce oferă încredere, bunăstare şi progres

  AO Parteneriate pentru fiecare copil, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei instruiește 35 de APL-uri din ţară, în dezvoltarea Serviciului Sprijin Familial pentru familii cu copii,în perioada septembrie 2013 – mai 2014. Programul de instruire este destinat în special asistenţilor sociali comunitari, precum şi specialiştilor din cadrul Direcţiilor Asistenţă Socială şi protecţia familiei.

 • 05.08.2013

  Un serviciu social comunitar cu şanse mari de extindere la nivel naţional

  Asistenţa Parentală Profesionistă este un serviciu social adoptat armonios la nevoile copilului şi familiei, oferind încredere, sprijin şi progres - este declaraţia unui grup de specialişti şi practicieni în protecţia dreptului copilului întruniţi recent în cadrul unui atelier de lucru organizat de AO „Parteneriate pentru fiecare copil”.