Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

  • 17.12.2013

    Asistenţa Parentală Profesionistă din Moldova – noi realizări şi perspective

    Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.

  • 28.10.2013

    USAID – donatorul care susţine reforma sistemului de îngrijire rezidenţială din Moldova pînă la capăt

    Pe 17 octombrie curent, Dr. Stela Grigoraş,directorul A.O. "Parteneriate pentru Fiecare Copil" a făcut o prezentare la oficiul USAID/DCOF în Washington DC, SUA, cu privire la cele mai importante acţiuni şi lecţii însuşite în cadrul reformei sistemului de protecţie a copilului din Moldova. Acum doar un deceniu, proporţia copiilor instituţionalizaţi a fost extrem de înaltă în Moldova.

  • 15.10.2013

    Experiența Moldovei in domeniul dezinstituționalizării atractiva pentru Tadjikistan

    În perioada 7 -11 octombrie, Parteneriate pentru fiecare copil a găzduit o delegaţie din Tajikistan, care a avut in componenţa sa factori de decizie şi specialişti din domeniul protecţiei copilului, reprezentanţi ai societăţii civile. Vizita a fost organizată la solicitarea organizaţiei internaționale Healthprom, si a avut drept scop schimbul de experienţă privind dezinstituţionalizarea copiilor şi dezvoltarea sistemului de protecţie a copilului axat pe creşterea în familie şi în comunitate.

  • 10.10.2013

    Serviciul de Sprijin Familial – prietenos și util familiilor și copiilor în dificultate din Moldova

    Instruirea asistentilor sociali comunitari in prestarea Serviciului de Sprijin Familial – o activitate foarte utila pentru sustinerea familiilor si copiilor in dificultate. Odata implementat, acest Serviciu va permite prevenirea institutionalizarii,precum si consolidarea familiilor, or acesta este unul din obiectivele principale ale reformei sistemului rezidential din Moldova, a declarat Victoria Prodius, sef interimar al DASPF din raionul Briceni, in cadrul unui seminar de instruire .

  • 25.09.2013

    APP – un serviciu social ce oferă încredere, bunăstare şi progres

    AO Parteneriate pentru fiecare copil, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei instruiește 35 de APL-uri din ţară, în dezvoltarea Serviciului Sprijin Familial pentru familii cu copii,în perioada septembrie 2013 – mai 2014. Programul de instruire este destinat în special asistenţilor sociali comunitari, precum şi specialiştilor din cadrul Direcţiilor Asistenţă Socială şi protecţia familiei.

  • 11.09.2013

    Asistenţa Parentală Profesionistă se extinde la Tiraspol

    Trei copii din stînga Nistrului au fost plasaţi în familii de asistenţi parentali profesionişti, iar alţi opt urmează să se bucure de căldură părintească în cadrul Serviciului de Asistenţă Parentală Profesionistă lansat recent la Tiraspol de către organizaţiile neguvernamentale „Detstvo Detyam” din Tiraspol şi „Parteneriate pentru Fiecare Copil” din Chişinău cu sprijinul Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

  • 05.08.2013

    Un serviciu social comunitar cu şanse mari de extindere la nivel naţional

    Asistenţa Parentală Profesionistă este un serviciu social adoptat armonios la nevoile copilului şi familiei, oferind încredere, sprijin şi progres - este declaraţia unui grup de specialişti şi practicieni în protecţia dreptului copilului întruniţi recent în cadrul unui atelier de lucru organizat de AO „Parteneriate pentru fiecare copil”.

  • 25.07.2013

    Un viitor mai sigur pentru fiecare copil

    Serviciile sociale menite să prevină separarea copiilor de familii – constituie garanţia unui viitor mai sigur pentru fiecare copil, este concluzia exprimată de participanţii seminarului de instruire „Susţinerea autorităţilor locale din RM în acordarea serviciilor alternative de tip familial copiilor lipsiţi de îngrijirea părintească” desfăşurat la Făleşti în perioada 3-5 iulie şi 17-19 iulie.

  • 23.07.2013

    Consiliile Consultative ale Copiilor- tot mai tari şi mai decişi

    A.O.Parteneriate pentru fiecare copil a organizat o nouă ediţie a şcolii de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor din raioanele Călăraşi, Făleşti,Ungheni

  • 26.03.2013

    Asistentii Parentali Profesionisti au beneficiat de o instruire de două zile în Chişinău, la 19, şi 20 martie, 2013

    14 asistenti parentali profesionişti împreună cu specialiştii în protecţia drepturilor copilului, responsabili de dezvoltarea serviciului, din raioanele Teleneşti, Anenii Noi, Şoldăneşti şi Nisporeni au beneficiat de o instruire de două zile organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” în Chişinău, la 19, şi 20 martie, curent.