-
23.10.2024
Cu suportul UNICEF, în Republica Moldova este lansat Programul de educație parentală „PEACE – Părinți Empatici, Asumați, Conștienți și Echilibrați”, conceput special pentru a sprijini părinții în îmbunătățirea abilităților de creștere și educare a copiilor, promovând practici parentale pozitive, bazate pe empatie, disciplină non-violentă, și egalitate de gen.
-
19.09.2024
17 specialiști din 10 Structuri Teritoriale de Asistență Socială care fac parte din Agențiile Teritoriale de Asistență Socială vor deveni facilitatori în desfășurarea Programului de educație parentală ”Mellow Parenting”.
-
20.08.2019
Copii, părinți, profesori, autorități publice locale din Pripiceni, Rezina s-au adunat, astăzi, la foișorul din ograda gimnaziului pentru a discuta despre importanța educației pentru sănătate a tinerilor din comunitatea lor
-
14.12.2017
Chișinău, 13 decembrie 2017. 45798 de copii și 33579 de familii au beneficiat, în ultimii patru ani, de suport și asistență în urma dezvoltării programelor de sprijin și consolidare a familiei în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil” implementat în 11 raioane ale țării.
-
30.09.2016
Viziunea strategică a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei privind dezvoltarea serviciilor specializate de protecție a copilului a fost prezentată la 30 septembrie curent, în cadrul unui atelier de lucru.
-
29.09.2016
Specialiști din cadrul direcțiilor asistență socială și protecția familiei /DASPF/ din 11 raioane au participat joi, 29 septembrie curent, la instruirea organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în noile instrumente de lucru în prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.
-
13.09.2016
Programul este lansat în premieră în Republica Moldova şi are scopul de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începînd cu cea prenatală, şi pînă la vîrsta prescolară.
-
22.06.2016
Dezvoltarea competențelor managerilor serviciilor adresate copilului și familiei, din subordinea Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei este discutată în cadrul trainingului "Management Organizațional" desfășurat în zilele de 22-23 iunie curent, de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”.
-
22.06.2016
Ediția din luna mai a Buletinului Electronic realizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” este dedicată, în exclusivitate, Conferinței Internaționale „Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: provocări și soluții ”Zece ani de la lansarea reformei sistemului de protecție a copilului în Republica Moldova.
-
17.05.2016
Scopul Conferinţei este de a prezenta cele mai importante realizări obţinute în procesul de dezinstituţionalizare a copiilor în Republica Moldova şi a evidenţia conexiunea dintre dezinstituţionalizare, dezvoltarea serviciilor bazate pe familie şi comunitate, educaţia incluzivă şi intervenţia timpurie.
-
17.02.2016
Pregătirea pilotării modelului național de practici "Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil" în 3 raioane ale republicii a intrat pe ultima sută de metri.
-
25.06.2015
Reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, factori de decizie şi specialişti cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 11 raioane ale republicii au discutat recent, în cadrul unui atelier de lucru, conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”. Acesta urmează a fi pilotat de „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), sub egida MMPSF, după care va putea fi integrat în politicile şi practicile naţionale de lucru care vizează familia şi copilul.
-
25.05.2015
"Parteneriate pentru fiecare copil" (PPFC) a organizat un atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală, la care au participat reprezentanţi ai MMPSF, ME şi ai APL din cele 11 raioane beneficiare ale Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC cu suportul financiar al USAID.
-
17.12.2013
Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.