-
08.06.2023
Cu suportul Uniunii Europene, specialiștii responsabili de disciplina ”Dezvoltare personală” din direcțiile de învățământ din țară, precum și cadre didactice și de conducere, profesori de ”Dezvoltare personală” din r. Nisporeni participă, în zilele de 7-8 iunie curent, la reuniunea metodică cu genericul ”Dezvoltarea personală și bunăstarea elevilor: asistență, intervenție și consiliere”.
-
13.05.2020
150 de familii cu copii aflate în situație de risc din raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Fălești, Nisporeni, Orhei, Soroca, Sîngerei, Telenești, Ștefan Vodă beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă personală ca urmare a situației create de pandemie.
-
11.12.2018
Viitoarele mămici și tătici vor putea beneficia de un nou Program antenatal din familia de programe de educație parentală ”Mellow Parenting”.
-
07.12.2018
Chișinău, 7 decembrie 2018. Cu suportul Uniunii Europene, circa 650 de copii cu necesități speciale, cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani, din cinci regiuni ale țării au beneficiat de suport și acces la servicii inovatoare care au contribuit la bunăstarea și incluziunea lor.
-
15.02.2018
10 practicieni în prestarea Programului educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” din 5 raioane ale țării au primit joi, 15 februarie curent, certificatele de acreditare oferite de organizația ”Mellow Parenting” din Marea Britanie. Certificatele au fost oferite la un eveniment de schimb de bune practici cu participarea reprezentanților din raioanele beneficiare ale proiectului.
-
31.01.2018
33 de practicieni din domeniul educaţiei şi asistenţă socială a copilului în lucrul cu copii cu necesități speciale, participă în zilele de 30-31 ianuarie curent, la atelierul de instruire continuă pentru implementarea Programului Portage
-
28.01.2018
Reprezentanți ai Serviciului de Asistență Psiho-Pedagogică, profesori de muzică, asistenți de educator și logopezi din grădinițele cu cel mai mare număr de copii cu necesități speciale, au participat în zilele de 26-27 ianuarie curent, la cea de-a doua rundă de instruire privind implementarea Programului de comunicare prin muzică, destinat copiilor cu nevoi speciale cu vîrsta 0-7 ani.
-
14.12.2017
Chișinău, 13 decembrie 2017. 45798 de copii și 33579 de familii au beneficiat, în ultimii patru ani, de suport și asistență în urma dezvoltării programelor de sprijin și consolidare a familiei în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil” implementat în 11 raioane ale țării.
-
20.11.2017
Cu suportul Uniunii Europene, în 6 regiuni: Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni, Ungheni și Transnistria a fost lansat concursul de granturi mici care are drept scop de a facilita accesul copiilor cu necesități speciale de vârstă fragedă (0-7 ani)
-
10.11.2017
Concurs de granturi mici pentru a facilita accesul copiilor cu nevoi speciale (CCNS), de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață
-
01.11.2017
86 de părinți/îngrijitori care au copii cu necesități speciale de vârsta 0-7 ani, din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni au participat în perioada 30 octombrie – 17 noiembrie curent, la un program de instruire, alcătuit din două module, axat pe formarea și dezvoltarea la părinți/îngrijitori a cunoștințelor practice, necesare pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități.
-
15.03.2017
Moderatorii Programului PANDA din 9 raioane: Cahul, Călărași, Căușeni, Făleşti, Nisporeni, Orhei, Soroca, Telenești și Ungheni au fost instruiţi în prestarea Programului pentru grupul de adulţi.
-
13.01.2017
Reprezentanți ai Serviciului de Asistență Psiho-Pedagogică, profesori de muzică, asistenți de educator și logopezi din grădinițele cu cel mai mare număr de copii cu necesități speciale din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni au participat la 13 ianuarie curent, la atelierul de instruire privind implementarea Programului de comunicare prin muzică, destinat copiilor cu dizabilităţi.
-
19.12.2016
44 de reprezentanți ai direcțiilor educație, asistență socială, protecție a familiei, ai spitalelor raionale și ai inspectoratelor de poliție din 7 raioane: Orhei, Soroca, Sîngerei, Telenești, Nisporeni, Cahul și Căușeni au participat miercuri, 14 decembrie curent
-
06.12.2016
40 de specialiști în lucrul cu copii cu necesități speciale din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni participă în perioada 5-8 decembrie curent, la atelierul de instruire privind implementarea Programului de asistență și suport în educație la domiciliu
-
31.10.2016
Raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni lansează implementarea programului de educație parentală ”Mellow Parenting”, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.
-
04.10.2016
Programul de asistenţă psiho-socială pentru copii /PANDA/ se extinde în alte 4 raioane ale țării: Cahul, Căușeni, Nisporeni și Soroca.
-
30.09.2016
Viziunea strategică a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei privind dezvoltarea serviciilor specializate de protecție a copilului a fost prezentată la 30 septembrie curent, în cadrul unui atelier de lucru.
-
29.09.2016
Specialiști din cadrul direcțiilor asistență socială și protecția familiei /DASPF/ din 11 raioane au participat joi, 29 septembrie curent, la instruirea organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în noile instrumente de lucru în prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.
-
27.09.2016
Circa 50 de reprezentanți ai direcțiilor educație, asistență socială, protecție a familiei, ai spitalelor raionale și ai inspectoratelor de poliție din 9 raioane ale țării au fost instruiţi timp de două zile în calitate de formatori în aplicarea Modelului Național de Practici ”Acțiuni corecte– ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” (MNP).
-
13.09.2016
Programul este lansat în premieră în Republica Moldova şi are scopul de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începînd cu cea prenatală, şi pînă la vîrsta prescolară.
-
27.06.2016
Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor /CNCC/ și ai Consiliilor Consultative ale Copiilor /CCC/ din 10 raioane vor participa în perioada 27 iunie-8 iulie curent, la o tabăra de vară organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.
-
22.06.2016
Dezvoltarea competențelor managerilor serviciilor adresate copilului și familiei, din subordinea Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei este discutată în cadrul trainingului "Management Organizațional" desfășurat în zilele de 22-23 iunie curent, de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”.
-
22.06.2016
Ediția din luna mai a Buletinului Electronic realizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” este dedicată, în exclusivitate, Conferinței Internaționale „Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: provocări și soluții ”Zece ani de la lansarea reformei sistemului de protecție a copilului în Republica Moldova.
-
17.05.2016
Scopul Conferinţei este de a prezenta cele mai importante realizări obţinute în procesul de dezinstituţionalizare a copiilor în Republica Moldova şi a evidenţia conexiunea dintre dezinstituţionalizare, dezvoltarea serviciilor bazate pe familie şi comunitate, educaţia incluzivă şi intervenţia timpurie.
-
11.03.2016
30 de formatori care urmează să desfășoare activități de instruire pentru solicitanții la funcția de asistent parental profesionist și a asistenților parentali profesioniști au participat, recent, la un curs de instruire de două zile.
-
04.03.2016
Un proiect finanțat de Uniunea Europeană care va facilita accesul în primii ani de viață ai copiilor cu necesități speciale la serviciile comunitare de suport și educație a fost lansat joi, 3 martie curent, la Chișinău. Proiectul va fi desfășurat în perioada anilor 2016-2018
-
17.02.2016
Pregătirea pilotării modelului național de practici "Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil" în 3 raioane ale republicii a intrat pe ultima sută de metri.
-
25.06.2015
Reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, factori de decizie şi specialişti cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 11 raioane ale republicii au discutat recent, în cadrul unui atelier de lucru, conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”. Acesta urmează a fi pilotat de „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), sub egida MMPSF, după care va putea fi integrat în politicile şi practicile naţionale de lucru care vizează familia şi copilul.
-
25.05.2015
"Parteneriate pentru fiecare copil" (PPFC) a organizat un atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală, la care au participat reprezentanţi ai MMPSF, ME şi ai APL din cele 11 raioane beneficiare ale Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC cu suportul financiar al USAID.
-
26.03.2015
Reprezentanţi ai AO „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, Ministerului Educaţiei şi ai autorităţilor publice locale din raioanele Făleşti, Cahul, Nisporeni şi Căuşeni au întreprins, recent, o vizită de studiu în Edinburg, Scoţia.
-
29.12.2014
În zilele de 22 şi 23 decembrie 2014, Asociaţia „Parteneriate pentru fiecare copil” a organizat un atelier de lucru cu participarea echipelor din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială pentru Protecţia Familiei (DASPF) în implementarea Serviciului Sprijin Familial, conform standardelor minime de calitate recent aprobate şi a mecanismului de supervizare profesională.
-
20.06.2014
Programul de instruire „Managementul schimbării”, desfăşurat pentru personalul şcolii auxiliare din or. Nisporeni a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor de gestiune a procesului de schimbare prin care trece instituţia.
-
17.12.2013
Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.
-
25.09.2013
AO Parteneriate pentru fiecare copil, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei instruiește 35 de APL-uri din ţară, în dezvoltarea Serviciului Sprijin Familial pentru familii cu copii,în perioada septembrie 2013 – mai 2014. Programul de instruire este destinat în special asistenţilor sociali comunitari, precum şi specialiştilor din cadrul Direcţiilor Asistenţă Socială şi protecţia familiei.
-
26.03.2013
14 asistenti parentali profesionişti împreună cu specialiştii în protecţia drepturilor copilului, responsabili de dezvoltarea serviciului, din raioanele Teleneşti, Anenii Noi, Şoldăneşti şi Nisporeni au beneficiat de o instruire de două zile organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” în Chişinău, la 19, şi 20 martie, curent.