Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

  • 29.12.2014

    Asociaţia „Parteneriate pentru fiecare copil” organizează o serie de ateliere de consolidare a capacităţilor echipelor DASPF

    În zilele de 22 şi 23 decembrie 2014, Asociaţia „Parteneriate pentru fiecare copil” a organizat un atelier de lucru cu participarea echipelor din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială pentru Protecţia Familiei (DASPF) în implementarea Serviciului Sprijin Familial, conform standardelor minime de calitate recent aprobate şi a mecanismului de supervizare profesională.

  • 23.12.2014

    Un nou Consiliu Consultativ cu participarea copiilor a fost constituit la Orhei

    Avem cu ce! Sună materialist, dar este şi un sentiment de împlinire, de bucurie şi, de ce nu, de orgoliu când, ajunşi la sfârşit de an, ne numărăm bobocii şi pronunţăm, plini de entuziasm: 180! Nu este doar un număr, ci un rezultat care vorbeşte despre munca noastră, despre parteneriatele pe care am reuşit să le creăm, să le menţinem şi să le extindem de-a lungul anilor, iar, mai nou să creăm mici grupuri de boboci, cum sunt copiii din Consiliile Consultative locale din opt (din 10) regiuni unde este prezentă A.O. „Parteneriate pentru fiecare copil”.

  • 18.12.2014

    Angajează Manager de oficiu

    Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Manager de oficiu în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 05.12.2014

    Seminar de instruire în domeniul Asistenţei Parentale Profesioniste pentru specialiştii în protecţia drepturilor copilului

    Specialiştii din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială din şase raioane (Ocniţa, Şoldăneşti, Vulcăneşti, Comrat, Taraclia şi Ceadîr-Lunga), responsabili de dezvoltarea şi implementarea serviciului de Asistenţă Parentală Profesionistă (APP), au participat în zilele de 3 şi 4 decembrie curent, la un training privind organizarea şi funcţionarea serviciului APP în Republica Moldova.

  • 24.11.2014

    Vizită de studiu în Marea Britanie

    În luna noiembrie curent, Asociaţia „Parteneriate pentru Fiecare Copil” /PPFC/ a organizat o vizită de studiu în Marea Britanie pentru reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai administraţiei publice locale de nivel II, reprezentanţi ai direcţiilor de asistenţă socială, educaţie şi ai departamentului de finanţe din raioanele Sîngerei şi Teleneşti. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Sustinerea copiilor din şcolile auxiliare pentru a fi îngrijiţi în familii, şcoli şi comunităţi sigure”, implementat de PPFC.

  • 24.11.2014

    Elevi din mai multe raioane discută despre drepturi, toleranţă şi egalitate

    645 de elevi din clasele a V-a – a IX-a, din şcolile generale din or. Sîngerei şi s. Pepeni, Sîngerei participă în perioada 24-28 noiembrie curent, la o serie de activităţi privind formarea atitudinilor pozitive, precum toleranţa, egalitatea în drepturi, indiferent de statutul social al fiecăruia, mediul de provenienţă, educaţie, experienţa anterioară de îngrijire, etc. De asemenea, în cadrul sesiunilor elevii sunt antrenaţi în diverse subiecte de discuţie referitoare la drepturile copilului, comunicarea, soluţionarea conflictelor, etc.

  • 21.11.2014

    Vizită de studiu în Edinburg, Scoţia

    Reprezentanţi ai Parteneriate pentru Fiecare Copil /PPFC/, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi ai autorităţilor publice locale din raioanele Soroca, Cahul, Ungheni, Orhei şi Făleşti au întreprins, recent, o vizită de studiu în Edinburg, Scoţia.

  • 20.11.2014

    Serviciile alternative de tip familial, o șansă pentru copiii lipsiți de dragostea părintească

    Cu 25 de ani în urmă, la 20 noiembrie 1985, Asambleea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Convenţia cu privire la Drepturile Copilului (CDC). Acest document, unic în istorie, prevede expres că cel mai bun mediu de dezvoltare armonioasă a copilului este familia, unde acesta are şanse să-şi dezvolte personalitatea, într-o atmosferă de fericire, dragoste şi înţelegere.

  • 02.10.2014

    Angajează Asistent de proiect

    Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Asistent de proiect în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 30.09.2014

    Angajează Specialist pentru Comunicare şi Relaţii cu Publicul

    angajează Specialist pentru Comunicare şi Relaţii cu Publicul

  • 14.08.2014

    Angajează Asistent contabil în Departamentul Finanţe

    Asociaţia obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Asistent contabil în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” finanţat de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 14.08.2014

    Angajează Contabil

    Asociaţia obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Contabil în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” finanţat de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 05.08.2014

    Şcoala de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC), anul 2014

    În perioada 27.07.14-01.08.14, membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din raioanele Cahul, Călăraşi, Făleşti, Ungheni şi Teleneşti în număr de 83 persoane au participat la un eveniment de instruire realizată sub formă de şcoală de vară.

  • 20.06.2014

    Programul de instruire „Managementul schimbării”

    Programul de instruire „Managementul schimbării”, desfăşurat pentru personalul şcolii auxiliare din or. Nisporeni a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor de gestiune a procesului de schimbare prin care trece instituţia.

  • 03.06.2014

    Anunţ de tender

    Proiectul “Familie puternică pentru fiecare copil din Moldova” implementat de către Asociaţia obştească “Parteneriate Pentru Fiecare Copil” în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, cu suportul financiar al USAID, anunţă concursul deschis pentru angajarea unei companii de consultanţă pentru realizarea unei cercetări cu privire la evaluarea nevoii de servicii sociale destinate copiilor şi familiilor la nivel local.

  • 14.04.2014

    Anunţ de tender

    Proiectul “Familie puternică pentru fiecare copil” implementat de către Asociaţia obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, cu suportul financiar al USAID, anunţă concursul deschis pentru selectarea unei Companii de consultanţă pentru a pregăti şi promova un program de instruire pentru 27 de raioane din ţară în implementarea „Instrucțiunilor privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru identificarea, evaluarea, referirea, asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ale violenței, neglijării, exploatării”.

  • 10.04.2014

    Conferinţa Naţională „Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecţii învăţate şi perspective de dezvoltare”, la data de 9 aprilie curent

    Ministerul Muncii,Protecţiei Sociale şi Familiei şi AO „Parteneriate pentru Fiecare Copil” a organizat Conferinţa Naţională „Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecţii învăţate şi perspective de dezvoltare”, la data de 9 aprilie curent.

  • 08.04.2014

    Anunţ de tender

    AO “Parteneriate pentru fiecare copil” în cadrul proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil” finanţat de USAID anunţă concurs deschis pentru procurarea unui sistem multifuncţional de imprimare (MFU) şi a 5 cinci computere (PC).

  • 10.03.2014

    Reintegrarea copiilor: Studiul longitudinal privind desfăşurarea procesului de reintegrare a copiilor din RM

    Acest raport conţine rezultatele unui studiu realizat pe parcursul a 22 de luni, cu privire la reintegrarea copiilor din sistemul rezidenţial de îngrijire din Moldova. Acest studiu a fost realizat de Parteneriate pentru Fiecare Copil, cu suportul reţelei de ONG-uri naţionale Familie pentru Fiecare Copil.

  • 14.02.2014

    Un viitor sigur, fără violenţă, neglijare şi exploatare – pentru copiii din Moldova

    Circa 120 de factori de decizie de nivel naţional şi local, profesionişti, practicieni şi copii din peste 11 raioane ale ţării s-au întrunit la Chişinău, la o conferinţa dedicată dezvoltării la nivel local a sistemelor de protecţie a copilului de abuz, neglijare şi exploatare.

  • 31.01.2014

    "Parteneriate pentru fiecare copil" este în proces de recrutare a unui consultant internaţional şi unui naţional

    "Parteneriate pentru fiecare copil" este în proces de recrutare a unui consultant internaţional şi unui naţional, care vor realiza o evaluare a situaţiei copiilor cu deficienţe de auz în Republica Moldova, cu accent special pe accesibilitatea sistemului existent de educaţie preşcolară şi şcolară şi pe rezultatele atinse de aceşti copii în aceste instituţii speciale de învăţământ.