-
14.12.2017
Chișinău, 13 decembrie 2017. 45798 de copii și 33579 de familii au beneficiat, în ultimii patru ani, de suport și asistență în urma dezvoltării programelor de sprijin și consolidare a familiei în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil” implementat în 11 raioane ale țării.
-
14.12.2017
AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), anunță lansarea, cu suportul Uniunii Europene, a concursului de granturi mici pentru a facilita accesul copiilor cu nevoi speciale (CCNS), de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață.
-
20.11.2017
Cu suportul Uniunii Europene, în 6 regiuni: Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni, Ungheni și Transnistria a fost lansat concursul de granturi mici care are drept scop de a facilita accesul copiilor cu necesități speciale de vârstă fragedă (0-7 ani)
-
10.11.2017
Concurs de granturi mici pentru a facilita accesul copiilor cu nevoi speciale (CCNS), de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață
-
02.11.2017
Un grup din 14 practicieni naționali din 10 raioane și municipiile Bălți și Chișinău, au început pilotarea limbajului Makaton utilizat în lucrul cu copiii care au probleme în comunicare.
-
01.11.2017
86 de părinți/îngrijitori care au copii cu necesități speciale de vârsta 0-7 ani, din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni au participat în perioada 30 octombrie – 17 noiembrie curent, la un program de instruire, alcătuit din două module, axat pe formarea și dezvoltarea la părinți/îngrijitori a cunoștințelor practice, necesare pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități.
-
25.10.2017
Șefii direcțiilor asistență socială și protecție a familiei și direcțiilor educație din 11 raioane, beneficiare ale Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”, au participat la un exercițiu de autoevaluare a rezultatelor obținute, în cele 11 raioane
-
17.07.2017
Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor pe lângă MMPSF au creat un pliant de promovare, cu informații utile, despre Serviciul asistență parentală profesionistă.
-
27.05.2017
150 de copii, membri ai Consiliilor Consultative a Copiilor /CCC/, din 10 raioane s-au întrunit la Soroca pentru a face schimb de experiență și diseminare a bunelor practici în activitatea acestora, dar și pentru a stabili acțiunile și obiectivele pentru perioada următoare de activitate.
-
19.05.2017
Acest ghid este destinat asistenților sociali din cadrul serviciilor sociale adresate familiilor și copiilor. Ghidul propune o versiune standardizată a metodologiei managementului de caz, care este o metodologie unică, de bază pentru toate serviciile sociale și este utilizată de către toți asistenții sociali implicați în prestarea serviciilor de asistență socială. Metodologia managementului de caz, în versiunea dată, pune accentul pe consolidarea familiei și pe dezvoltarea competențelor acesteia, având ca finalitate asigurarea bunăstării pentru fiecare copil.
-
19.05.2017
Acest ghid reprezintă un suport metodologic care conţine descrierea procedurilor de prestare, organizare şi funcţionare a Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii și are scopul de a explica criteriile, principiile, procedurile administrative şi operaţionale de prestare a serviciului, pentru a asigura implementarea Regulamentului-cadru și a Standardelor minime de calitate ale serviciului.
-
19.05.2017
Primii patru practicieni în prestarea Programului educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” au fost acreditați vineri, 19 mai curent. Certificatele de acreditare au fost oferite de organizația ”Mellow Parenting” din Marea Britanie în cadrul unui eveniment de schimb de bune practici între 9 regiuni ale țării în care este în proces de implementare programul.
-
17.05.2017
Costificarea programelor nou dezvoltate în 11 raioane ale ţării şi mecanismele de finanţare şi preluare a programelor dezvoltate de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, în proiectul ”Familie puternică pentru fiecare copil a fost subiectul cheie pus în discuţie marți, 16 mai curent, la o ședință ordinară cu participarea șefilor și specialiștilor din cadrul direcțiilor de asistență socială și protecție a familiei din cele 11 regiuni.
-
16.05.2017
Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” se extinde în raioanele Orhei, Sîngerei și Soroca. În acest sens, în perioada 15-18 mai curent, cu susținerea a doi experți internaționali în domeniul programului ”Mellow Parenting”, la Chișinău se desfășoară un atelier de instruire pentru viitorii practicieni din aceste trei raioane, care vor fi licențiați să desfăşoare programul dat.
-
11.05.2017
Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor (CNCC) s-au întrunit astăzi, 11 mai curent, la un nou atelier de formare.
-
05.05.2017
Caracteristicile comportamentului suicidar și acțiunile care trebuie să fie întreprinse de profesioniștii care lucrează cu copilul și familia în astfel de cazuri au fost discutate la o instruire specializată cu tematica ”Particularitățile prevenirii suicidului la copii”.
-
26.04.2017
Un grup de psihologi și asistenți sociali din centrele multifuncționale din raioanele Călărași, Fălești și Ungheni beneficiază în această săptămână de o instruire specializată în metode și tehnici de lucru cu copii victime a abuzului oferită de organizația KCA din Marea Britanie, care oferă instruiri în acest domeniu.
-
20.04.2017
Ediția curentă a buletinului informativ este dedicată relatării evenimentelor și activităților care fac parte din procesul de pilotare a Instrucțiunii privind mecanismul de cooperare intersectorială pentru prevenire și intervenție primară în asigurarea bunăstării fiecărui copil, care va reglementa implementarea Modelului Național de Practici „Acțiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”.
-
05.04.2017
450 de cuvinte descifrate în simboluri și semne, care formează vocabularul de bază a Limbajului Makaton pentru copii cu probleme în comunicare au fost adaptate la contextul Republicii Moldova. cu suportul unui grup de profesioniști în domeniu şi al Asociaţiei Makaton din Marea Britanie.
-
15.03.2017
Moderatorii Programului PANDA din 9 raioane: Cahul, Călărași, Căușeni, Făleşti, Nisporeni, Orhei, Soroca, Telenești și Ungheni au fost instruiţi în prestarea Programului pentru grupul de adulţi.
-
28.02.2017
În perioada martie-mai curent, în raioanele Călărași, Fălești și Ungheni va fi pilotat Modelul Național de Practici /MNP/, care are ca scop unificarea eforturilor factorilor de decizie şi a profesioniştilor din patru sectoare
-
07.02.2017
Un acord de colaborare pentru asigurarea bunăstării fiecărui copil a fost semnat marți, 7 februarie curent, la Chișinău de ministerele Muncii, Protecției Sociale și Familiei /MMPSF/, Sănătății, Educației și Afacerilor Interne.
-
03.02.2017
15 mămici cu 15 copii din Chișinău au participat în perioada noiembrie 2016-februarie 2017 la Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting”
-
19.01.2017
Peste 20 de angajaţi a trei centre de servicii specializate pentru copil și familie din raioanele Făleşti, Călăraşi şi Ungheni au participat la un atelier de lucru pe tematica abuzului şi neglijării faţă de copii
-
13.01.2017
Reprezentanți ai Serviciului de Asistență Psiho-Pedagogică, profesori de muzică, asistenți de educator și logopezi din grădinițele cu cel mai mare număr de copii cu necesități speciale din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni au participat la 13 ianuarie curent, la atelierul de instruire privind implementarea Programului de comunicare prin muzică, destinat copiilor cu dizabilităţi.