Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

  • 14.12.2017

    Conferința Finală a proiectului "Familia puternică pentru fiecare copil"

    Chișinău, 13 decembrie 2017. 45798 de copii și 33579 de familii au beneficiat, în ultimii patru ani, de suport și asistență în urma dezvoltării programelor de sprijin și consolidare a familiei în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil” implementat în 11 raioane ale țării.

  • 16.05.2017

    Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” se extinde în alte trei raioane

    Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” se extinde în raioanele Orhei, Sîngerei și Soroca. În acest sens, în perioada 15-18 mai curent, cu susținerea a doi experți internaționali în domeniul programului ”Mellow Parenting”, la Chișinău se desfășoară un atelier de instruire pentru viitorii practicieni din aceste trei raioane, care vor fi licențiați să desfăşoare programul dat.

  • 19.12.2016

    A doua rundă de instruiri pentru formatori din 7 raioane în aplicarea Modelului Național de Practici

    44 de reprezentanți ai direcțiilor educație, asistență socială, protecție a familiei, ai spitalelor raionale și ai inspectoratelor de poliție din 7 raioane: Orhei, Soroca, Sîngerei, Telenești, Nisporeni, Cahul și Căușeni au participat miercuri, 14 decembrie curent

  • 30.09.2016

    Viziunea strategică privind serviciile specializate de protecție a copilului a fost prezentată la Chișinău

    Viziunea strategică a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei privind dezvoltarea serviciilor specializate de protecție a copilului a fost prezentată la 30 septembrie curent, în cadrul unui atelier de lucru.

  • 29.09.2016

    Instrumente noi de lucru in prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii

    Specialiști din cadrul direcțiilor asistență socială și protecția familiei /DASPF/ din 11 raioane au participat joi, 29 septembrie curent, la instruirea organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în noile instrumente de lucru în prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.

  • 27.09.2016

    Formarea formatorilor din 9 raioane ale țării în aplicarea Modelului Național de Practici ”Acțiuni corecte– ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”

    Circa 50 de reprezentanți ai direcțiilor educație, asistență socială, protecție a familiei, ai spitalelor raionale și ai inspectoratelor de poliție din 9 raioane ale țării au fost instruiţi timp de două zile în calitate de formatori în aplicarea Modelului Național de Practici ”Acțiuni corecte– ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” (MNP).

  • 13.09.2016

    Programul de educație parentală ”Mellow Parenting” va fi implementat în Republica Moldova

    Programul este lansat în premieră în Republica Moldova şi are scopul de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începînd cu cea prenatală, şi pînă la vîrsta prescolară.

  • 27.06.2016

    Tabără de vară pentru tineri consilieri

    Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor /CNCC/ și ai Consiliilor Consultative ale Copiilor /CCC/ din 10 raioane vor participa în perioada 27 iunie-8 iulie curent, la o tabăra de vară organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.

  • 22.06.2016

    Buletinul Informativ Nr10 2016 Ediție Specială

    Ediția din luna mai a Buletinului Electronic realizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” este dedicată, în exclusivitate, Conferinței Internaționale „Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: provocări și soluții ”Zece ani de la lansarea reformei sistemului de protecție a copilului în Republica Moldova.

  • 17.05.2016

    Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil, discutată la Chișinău de experți internaționali și autorități

    Scopul Conferinţei este de a prezenta cele mai importante realizări obţinute în procesul de dezinstituţionalizare a copiilor în Republica Moldova şi a evidenţia conexiunea dintre dezinstituţionalizare, dezvoltarea serviciilor bazate pe familie şi comunitate, educaţia incluzivă şi intervenţia timpurie.

  • 11.03.2016

    Pregătirea resurselor umane în cadrul DASPF pentru prestarea serviciilor de îngrijire alternativă de tip familial

    30 de formatori care urmează să desfășoare activități de instruire pentru solicitanții la funcția de asistent parental profesionist și a asistenților parentali profesioniști au participat, recent, la un curs de instruire de două zile.

  • 17.02.2016

    Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil

    Pregătirea pilotării modelului național de practici "Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil" în 3 raioane ale republicii a intrat pe ultima sută de metri.

  • 29.07.2015

    Buletin informativ iunie 2015

    PPFC lansează un nou număr al buletinul informativ al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna iunie 2015.

  • 03.07.2015

    Şcoala de vară pentru cei mai activi 200 de copii din ţară

    Membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din 9 raioane ale ţării (Ungheni, Făleşti, Călăraşi, Cahul, Teleneşti, Sîngerei, Căuşeni, Orhei, Soroca) şi membrii Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) s-au întrunit şi în acest an, în cadrul unei şcoli de vară, unde au avut ocazia să împărtăşească experienţe şi să-şi consolideze abilităţile de monitorizare şi evaluare a politicilor şi programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.

  • 25.06.2015

    Conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” discutat cu partenerii PPFC

    Reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, factori de decizie şi specialişti cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 11 raioane ale republicii au discutat recent, în cadrul unui atelier de lucru, conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”. Acesta urmează a fi pilotat de „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), sub egida MMPSF, după care va putea fi integrat în politicile şi practicile naţionale de lucru care vizează familia şi copilul.

  • 09.06.2015

    Tabără de vară pentru cei mai activi copii

    În perioada 22 iunie-3 iulie curent, 200 de copii, membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) şi ai Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) vor participa la o tabără de vară organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC).

  • 24.11.2014

    Vizită de studiu în Marea Britanie

    În luna noiembrie curent, Asociaţia „Parteneriate pentru Fiecare Copil” /PPFC/ a organizat o vizită de studiu în Marea Britanie pentru reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai administraţiei publice locale de nivel II, reprezentanţi ai direcţiilor de asistenţă socială, educaţie şi ai departamentului de finanţe din raioanele Sîngerei şi Teleneşti. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Sustinerea copiilor din şcolile auxiliare pentru a fi îngrijiţi în familii, şcoli şi comunităţi sigure”, implementat de PPFC.

  • 24.11.2014

    Elevi din mai multe raioane discută despre drepturi, toleranţă şi egalitate

    645 de elevi din clasele a V-a – a IX-a, din şcolile generale din or. Sîngerei şi s. Pepeni, Sîngerei participă în perioada 24-28 noiembrie curent, la o serie de activităţi privind formarea atitudinilor pozitive, precum toleranţa, egalitatea în drepturi, indiferent de statutul social al fiecăruia, mediul de provenienţă, educaţie, experienţa anterioară de îngrijire, etc. De asemenea, în cadrul sesiunilor elevii sunt antrenaţi în diverse subiecte de discuţie referitoare la drepturile copilului, comunicarea, soluţionarea conflictelor, etc.

  • 17.12.2013

    Asistenţa Parentală Profesionistă din Moldova – noi realizări şi perspective

    Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.