-
19.09.2024
17 specialiști din 10 Structuri Teritoriale de Asistență Socială care fac parte din Agențiile Teritoriale de Asistență Socială vor deveni facilitatori în desfășurarea Programului de educație parentală ”Mellow Parenting”.
-
22.04.2024
Plasamentul terapeutic pentru copii cu necesități emoționale complexe în Serviciul Asistență Parentală Profesionistă /APP/ va fi pilotat în raionul Orhei, după o serie de consultări desfășurate, la nivel național, cu profesioniști și factori de decizie.
-
18.03.2023
Cu suportul UNICEF, trei cabinete psihologice din cadrul structurilor de asistență socială din raioanele Căușeni, Dondușeni și Orhei sunt asigurate cu literatură de specialitate, jocuri educative, cărți cu povești, rechizite pentru activități de consiliere psihologică.
-
07.10.2022
Cu suportul UNICEF, asistenții parentali profesioniști, copiii aflați în plasament, precum și specialiștii responsabili de prestarea Serviciului asistență parentală profesionistă (APP) din raioanele Căușeni, Dondușeni, Orhei și Ocnița participă, în zilele de 7-9 octombrie curent, la o Școală de toamnă cu genericul “Pentru fiecare copil”.
-
11.05.2022
20 de asistenți parentali profesioniști /APP/ și 4 solicitanți la funcția de APP din raioanele Căușeni, Dondușeni și Orhei participă, astăzi, la instruirea specializată privind asistența și îngrijirea copiilor separați sau neînsoțiți, refugiați din Ucraina.
-
04.05.2022
Un grup de specialiști din structurile teritoriale de asistență socială din 13 raioane, mun. Chișinău și Bălți participă la instruirea de două zile, în format offline și online, ”Îngrijirea și asistența copiilor separați sau neînsoțiți - refugiați din Ucraina”.
-
10.06.2020
6 centre de plasament pentru persoane cu dizabilități adulte și 2 - pentru copii cu disabilități sunt dotate cu echipament de protecție împotriva noului virus COVID-19.
-
13.05.2020
150 de familii cu copii aflate în situație de risc din raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Fălești, Nisporeni, Orhei, Soroca, Sîngerei, Telenești, Ștefan Vodă beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă personală ca urmare a situației create de pandemie.
-
14.12.2017
Chișinău, 13 decembrie 2017. 45798 de copii și 33579 de familii au beneficiat, în ultimii patru ani, de suport și asistență în urma dezvoltării programelor de sprijin și consolidare a familiei în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil” implementat în 11 raioane ale țării.
-
16.05.2017
Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” se extinde în raioanele Orhei, Sîngerei și Soroca. În acest sens, în perioada 15-18 mai curent, cu susținerea a doi experți internaționali în domeniul programului ”Mellow Parenting”, la Chișinău se desfășoară un atelier de instruire pentru viitorii practicieni din aceste trei raioane, care vor fi licențiați să desfăşoare programul dat.
-
15.03.2017
Moderatorii Programului PANDA din 9 raioane: Cahul, Călărași, Căușeni, Făleşti, Nisporeni, Orhei, Soroca, Telenești și Ungheni au fost instruiţi în prestarea Programului pentru grupul de adulţi.
-
19.12.2016
44 de reprezentanți ai direcțiilor educație, asistență socială, protecție a familiei, ai spitalelor raionale și ai inspectoratelor de poliție din 7 raioane: Orhei, Soroca, Sîngerei, Telenești, Nisporeni, Cahul și Căușeni au participat miercuri, 14 decembrie curent
-
04.10.2016
Programul de asistenţă psiho-socială pentru copii /PANDA/ se extinde în alte 4 raioane ale țării: Cahul, Căușeni, Nisporeni și Soroca.
-
30.09.2016
Viziunea strategică a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei privind dezvoltarea serviciilor specializate de protecție a copilului a fost prezentată la 30 septembrie curent, în cadrul unui atelier de lucru.
-
27.09.2016
Circa 50 de reprezentanți ai direcțiilor educație, asistență socială, protecție a familiei, ai spitalelor raionale și ai inspectoratelor de poliție din 9 raioane ale țării au fost instruiţi timp de două zile în calitate de formatori în aplicarea Modelului Național de Practici ”Acțiuni corecte– ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” (MNP).
-
13.09.2016
Programul este lansat în premieră în Republica Moldova şi are scopul de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începînd cu cea prenatală, şi pînă la vîrsta prescolară.
-
27.06.2016
Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor /CNCC/ și ai Consiliilor Consultative ale Copiilor /CCC/ din 10 raioane vor participa în perioada 27 iunie-8 iulie curent, la o tabăra de vară organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.
-
22.06.2016
Dezvoltarea competențelor managerilor serviciilor adresate copilului și familiei, din subordinea Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei este discutată în cadrul trainingului "Management Organizațional" desfășurat în zilele de 22-23 iunie curent, de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”.
-
17.05.2016
Scopul Conferinţei este de a prezenta cele mai importante realizări obţinute în procesul de dezinstituţionalizare a copiilor în Republica Moldova şi a evidenţia conexiunea dintre dezinstituţionalizare, dezvoltarea serviciilor bazate pe familie şi comunitate, educaţia incluzivă şi intervenţia timpurie.
-
11.03.2016
30 de formatori care urmează să desfășoare activități de instruire pentru solicitanții la funcția de asistent parental profesionist și a asistenților parentali profesioniști au participat, recent, la un curs de instruire de două zile.
-
17.02.2016
Pregătirea pilotării modelului național de practici "Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil" în 3 raioane ale republicii a intrat pe ultima sută de metri.
-
29.07.2015
PPFC lansează un nou număr al buletinul informativ al AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, pentru luna iunie 2015.
-
03.07.2015
Membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din 9 raioane ale ţării (Ungheni, Făleşti, Călăraşi, Cahul, Teleneşti, Sîngerei, Căuşeni, Orhei, Soroca) şi membrii Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) s-au întrunit şi în acest an, în cadrul unei şcoli de vară, unde au avut ocazia să împărtăşească experienţe şi să-şi consolideze abilităţile de monitorizare şi evaluare a politicilor şi programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.
-
25.06.2015
Reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, factori de decizie şi specialişti cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 11 raioane ale republicii au discutat recent, în cadrul unui atelier de lucru, conceptul Cadrului de bunăstare a copilului „Acţiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”. Acesta urmează a fi pilotat de „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), sub egida MMPSF, după care va putea fi integrat în politicile şi practicile naţionale de lucru care vizează familia şi copilul.
-
09.06.2015
În perioada 22 iunie-3 iulie curent, 200 de copii, membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) şi ai Consiliului Naţional Consultativ al Copiilor (CNCC) vor participa la o tabără de vară organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC).
-
25.05.2015
"Parteneriate pentru fiecare copil" (PPFC) a organizat un atelier de lucru pentru jurnalişti din presa naţională şi locală, la care au participat reprezentanţi ai MMPSF, ME şi ai APL din cele 11 raioane beneficiare ale Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC cu suportul financiar al USAID.
-
27.03.2015
Pe parcursul lunii martie curent, AO “Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) a organizat un şir de instruiri pentru formarea persoanelor care vor realiza programul de asistenţă psiho-socială pentru copii din familii afectate de alcool. În acest scop au fost selectate şi instruite în jur de 30 de persoane din raioanele în care va fi pilotat acest program: Ungheni, Orhei, Călăraşi,Teleneşti şi Făleşti.
-
29.12.2014
În zilele de 22 şi 23 decembrie 2014, Asociaţia „Parteneriate pentru fiecare copil” a organizat un atelier de lucru cu participarea echipelor din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială pentru Protecţia Familiei (DASPF) în implementarea Serviciului Sprijin Familial, conform standardelor minime de calitate recent aprobate şi a mecanismului de supervizare profesională.
-
23.12.2014
Avem cu ce! Sună materialist, dar este şi un sentiment de împlinire, de bucurie şi, de ce nu, de orgoliu când, ajunşi la sfârşit de an, ne numărăm bobocii şi pronunţăm, plini de entuziasm: 180! Nu este doar un număr, ci un rezultat care vorbeşte despre munca noastră, despre parteneriatele pe care am reuşit să le creăm, să le menţinem şi să le extindem de-a lungul anilor, iar, mai nou să creăm mici grupuri de boboci, cum sunt copiii din Consiliile Consultative locale din opt (din 10) regiuni unde este prezentă A.O. „Parteneriate pentru fiecare copil”.
-
21.11.2014
Reprezentanţi ai Parteneriate pentru Fiecare Copil /PPFC/, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi ai autorităţilor publice locale din raioanele Soroca, Cahul, Ungheni, Orhei şi Făleşti au întreprins, recent, o vizită de studiu în Edinburg, Scoţia.
-
17.12.2013
Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.