Pagina principala / Noutăţi

Ştiri

  • 27.03.2015

    Parteneriate pentru fiecare copil a lansat şirul de instruiri pentru desfăşurarea programului educaţional destinat copiilor din familiile afectate de alcoolism

    Pe parcursul lunii martie curent, AO “Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) a organizat un şir de instruiri pentru formarea persoanelor care vor realiza programul de asistenţă psiho-socială pentru copii din familii afectate de alcool. În acest scop au fost selectate şi instruite în jur de 30 de persoane din raioanele în care va fi pilotat acest program: Ungheni, Orhei, Călăraşi,Teleneşti şi Făleşti.

  • 26.03.2015

    Vizită de studiu pentru partenerii PPFC în Edinburg, Scoţia

    Reprezentanţi ai AO „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, Ministerului Educaţiei şi ai autorităţilor publice locale din raioanele Făleşti, Cahul, Nisporeni şi Căuşeni au întreprins, recent, o vizită de studiu în Edinburg, Scoţia.

  • 16.03.2015

    Buletin informativ februarie 2015

    AO “Parteneriate pentru fiecare copil” a elaborat cel de-al doilea număr al buletinului electronic al organizaţiei, în cadrul Proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”.

  • 06.03.2015

    CCC din Călăraşi a lansat primul număr al ziarului consiliului

    Membrii Consiliului Consultativ al Copilului (CCC) din Călăraşi au lansat, recent, primul număr al ziarului organizaţiei. Publicaţia, cu genericul „Copii pentru Copii” cuprinde opt pagini şi include mai multe ştiri interesante despre activitatea consiliului, articole care prezintă păreri ale copiilor din diferite localităţi ale raionului, privind respectarea drepturilor lor.

  • 13.02.2015

    Buletin informativ ianuarie 2015

    AO “Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ a elaborat în cadrul Proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”, primul număr al buletinului electronic al organizaţiei. În această ediţie veţi găsi un interviu amplu cu directorul PPFC, Stela Grigoraş, mai multe informaţii despre proiectele desfăşurate de organizaţie, despre activităţile Consiliilor Consultative ale Copiilor etc.

  • 12.02.2015

    Liniile Directoare ONU pentru Îngrijirea Alternativă descrise pe înţelesul copiilor

    În premieră pentru regiune, AO „Parteneriate pentru fiecare copil”/PPFC/ a adaptat pe înţelesul copiilor Liniile Directoare ONU pentru Îngrijirea Alternativă a Copiilor.

  • 09.02.2015

    Copii pentru copii

    O broşură despre activitatea Consiliului Consultativ al Copiilor a fost elaborată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.

  • 30.01.2015

    O broşură care vine în ajutorul asistenţilor parentali profesionişti a fost elaborată de PPFC

    AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” a elaborat o broşură, care conţine informaţii detaliate, într-un limbaj accesibil, despre serviciul social de asistenţă parentală profesionistă

  • 21.01.2015

    Concurs de selectare a unei companii pentru elaborarea spotului video, audio şi a infograficelor

    Asociaţia Obştească „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) anunţă concurs de selectare a unei companii, care va realiza un spot video, unul audio şi infografice în cadrul Proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”. Proiectul este finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care va fi implementat în Republica Moldova de PPFC pînă în iunie 2017.

  • 17.01.2015

    În şase raioane ale republicii, cu suportul PPFC va fi pilotat un program educaţional nou pentru copii şi părinţi

    Specialişti din 6 raioane au participat, în zilele de 12 şi 13 ianuarie curent, la un atelier de lucru, organizat de Asociaţia „Parteneriate Pentru Fiecare Copil”/PPFC/.

  • 12.01.2015

    Angajează Asistent de proiect

    Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Asistent de proiect în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 12.01.2015

    Angajează Manager de oficiu

    Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Manager de oficiu în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 29.12.2014

    Asociaţia „Parteneriate pentru fiecare copil” organizează o serie de ateliere de consolidare a capacităţilor echipelor DASPF

    În zilele de 22 şi 23 decembrie 2014, Asociaţia „Parteneriate pentru fiecare copil” a organizat un atelier de lucru cu participarea echipelor din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială pentru Protecţia Familiei (DASPF) în implementarea Serviciului Sprijin Familial, conform standardelor minime de calitate recent aprobate şi a mecanismului de supervizare profesională.

  • 23.12.2014

    Un nou Consiliu Consultativ cu participarea copiilor a fost constituit la Orhei

    Avem cu ce! Sună materialist, dar este şi un sentiment de împlinire, de bucurie şi, de ce nu, de orgoliu când, ajunşi la sfârşit de an, ne numărăm bobocii şi pronunţăm, plini de entuziasm: 180! Nu este doar un număr, ci un rezultat care vorbeşte despre munca noastră, despre parteneriatele pe care am reuşit să le creăm, să le menţinem şi să le extindem de-a lungul anilor, iar, mai nou să creăm mici grupuri de boboci, cum sunt copiii din Consiliile Consultative locale din opt (din 10) regiuni unde este prezentă A.O. „Parteneriate pentru fiecare copil”.

  • 18.12.2014

    Angajează Manager de oficiu

    Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Manager de oficiu în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 05.12.2014

    Seminar de instruire în domeniul Asistenţei Parentale Profesioniste pentru specialiştii în protecţia drepturilor copilului

    Specialiştii din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială din şase raioane (Ocniţa, Şoldăneşti, Vulcăneşti, Comrat, Taraclia şi Ceadîr-Lunga), responsabili de dezvoltarea şi implementarea serviciului de Asistenţă Parentală Profesionistă (APP), au participat în zilele de 3 şi 4 decembrie curent, la un training privind organizarea şi funcţionarea serviciului APP în Republica Moldova.

  • 24.11.2014

    Vizită de studiu în Marea Britanie

    În luna noiembrie curent, Asociaţia „Parteneriate pentru Fiecare Copil” /PPFC/ a organizat o vizită de studiu în Marea Britanie pentru reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai administraţiei publice locale de nivel II, reprezentanţi ai direcţiilor de asistenţă socială, educaţie şi ai departamentului de finanţe din raioanele Sîngerei şi Teleneşti. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Sustinerea copiilor din şcolile auxiliare pentru a fi îngrijiţi în familii, şcoli şi comunităţi sigure”, implementat de PPFC.

  • 24.11.2014

    Elevi din mai multe raioane discută despre drepturi, toleranţă şi egalitate

    645 de elevi din clasele a V-a – a IX-a, din şcolile generale din or. Sîngerei şi s. Pepeni, Sîngerei participă în perioada 24-28 noiembrie curent, la o serie de activităţi privind formarea atitudinilor pozitive, precum toleranţa, egalitatea în drepturi, indiferent de statutul social al fiecăruia, mediul de provenienţă, educaţie, experienţa anterioară de îngrijire, etc. De asemenea, în cadrul sesiunilor elevii sunt antrenaţi în diverse subiecte de discuţie referitoare la drepturile copilului, comunicarea, soluţionarea conflictelor, etc.

  • 21.11.2014

    Vizită de studiu în Edinburg, Scoţia

    Reprezentanţi ai Parteneriate pentru Fiecare Copil /PPFC/, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi ai autorităţilor publice locale din raioanele Soroca, Cahul, Ungheni, Orhei şi Făleşti au întreprins, recent, o vizită de studiu în Edinburg, Scoţia.

  • 20.11.2014

    Serviciile alternative de tip familial, o șansă pentru copiii lipsiți de dragostea părintească

    Cu 25 de ani în urmă, la 20 noiembrie 1985, Asambleea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Convenţia cu privire la Drepturile Copilului (CDC). Acest document, unic în istorie, prevede expres că cel mai bun mediu de dezvoltare armonioasă a copilului este familia, unde acesta are şanse să-şi dezvolte personalitatea, într-o atmosferă de fericire, dragoste şi înţelegere.

  • 02.10.2014

    Angajează Asistent de proiect

    Asociaţia Obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Asistent de proiect în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” Finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care va fi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 30.09.2014

    Angajează Specialist pentru Comunicare şi Relaţii cu Publicul

    angajează Specialist pentru Comunicare şi Relaţii cu Publicul

  • 14.08.2014

    Angajează Asistent contabil în Departamentul Finanţe

    Asociaţia obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Asistent contabil în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” finanţat de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 14.08.2014

    Angajează Contabil

    Asociaţia obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” anunţă concursul deschis pentru angajarea unui Contabil în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” finanţat de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi implementat în Republica Moldova pînă în iunie 2017.

  • 05.08.2014

    Şcoala de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC), anul 2014

    În perioada 27.07.14-01.08.14, membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din raioanele Cahul, Călăraşi, Făleşti, Ungheni şi Teleneşti în număr de 83 persoane au participat la un eveniment de instruire realizată sub formă de şcoală de vară.

  • 20.06.2014

    Programul de instruire „Managementul schimbării”

    Programul de instruire „Managementul schimbării”, desfăşurat pentru personalul şcolii auxiliare din or. Nisporeni a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor de gestiune a procesului de schimbare prin care trece instituţia.

  • 03.06.2014

    Anunţ de tender

    Proiectul “Familie puternică pentru fiecare copil din Moldova” implementat de către Asociaţia obştească “Parteneriate Pentru Fiecare Copil” în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, cu suportul financiar al USAID, anunţă concursul deschis pentru angajarea unei companii de consultanţă pentru realizarea unei cercetări cu privire la evaluarea nevoii de servicii sociale destinate copiilor şi familiilor la nivel local.

  • 14.04.2014

    Anunţ de tender

    Proiectul “Familie puternică pentru fiecare copil” implementat de către Asociaţia obştească “Parteneriate pentru fiecare copil” în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, cu suportul financiar al USAID, anunţă concursul deschis pentru selectarea unei Companii de consultanţă pentru a pregăti şi promova un program de instruire pentru 27 de raioane din ţară în implementarea „Instrucțiunilor privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru identificarea, evaluarea, referirea, asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ale violenței, neglijării, exploatării”.

  • 10.04.2014

    Conferinţa Naţională „Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecţii învăţate şi perspective de dezvoltare”, la data de 9 aprilie curent

    Ministerul Muncii,Protecţiei Sociale şi Familiei şi AO „Parteneriate pentru Fiecare Copil” a organizat Conferinţa Naţională „Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecţii învăţate şi perspective de dezvoltare”, la data de 9 aprilie curent.

  • 08.04.2014

    Anunţ de tender

    AO “Parteneriate pentru fiecare copil” în cadrul proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil” finanţat de USAID anunţă concurs deschis pentru procurarea unui sistem multifuncţional de imprimare (MFU) şi a 5 cinci computere (PC).

  • 10.03.2014

    Reintegrarea copiilor: Studiul longitudinal privind desfăşurarea procesului de reintegrare a copiilor din RM

    Acest raport conţine rezultatele unui studiu realizat pe parcursul a 22 de luni, cu privire la reintegrarea copiilor din sistemul rezidenţial de îngrijire din Moldova. Acest studiu a fost realizat de Parteneriate pentru Fiecare Copil, cu suportul reţelei de ONG-uri naţionale Familie pentru Fiecare Copil.

  • 14.02.2014

    Un viitor sigur, fără violenţă, neglijare şi exploatare – pentru copiii din Moldova

    Circa 120 de factori de decizie de nivel naţional şi local, profesionişti, practicieni şi copii din peste 11 raioane ale ţării s-au întrunit la Chişinău, la o conferinţa dedicată dezvoltării la nivel local a sistemelor de protecţie a copilului de abuz, neglijare şi exploatare.

  • 31.01.2014

    "Parteneriate pentru fiecare copil" este în proces de recrutare a unui consultant internaţional şi unui naţional

    "Parteneriate pentru fiecare copil" este în proces de recrutare a unui consultant internaţional şi unui naţional, care vor realiza o evaluare a situaţiei copiilor cu deficienţe de auz în Republica Moldova, cu accent special pe accesibilitatea sistemului existent de educaţie preşcolară şi şcolară şi pe rezultatele atinse de aceşti copii în aceste instituţii speciale de învăţământ.

  • 17.12.2013

    Asistenţa Parentală Profesionistă din Moldova – noi realizări şi perspective

    Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.

  • 28.10.2013

    USAID – donatorul care susţine reforma sistemului de îngrijire rezidenţială din Moldova pînă la capăt

    Pe 17 octombrie curent, Dr. Stela Grigoraş,directorul A.O. "Parteneriate pentru Fiecare Copil" a făcut o prezentare la oficiul USAID/DCOF în Washington DC, SUA, cu privire la cele mai importante acţiuni şi lecţii însuşite în cadrul reformei sistemului de protecţie a copilului din Moldova. Acum doar un deceniu, proporţia copiilor instituţionalizaţi a fost extrem de înaltă în Moldova.

  • 15.10.2013

    Experiența Moldovei in domeniul dezinstituționalizării atractiva pentru Tadjikistan

    În perioada 7 -11 octombrie, Parteneriate pentru fiecare copil a găzduit o delegaţie din Tajikistan, care a avut in componenţa sa factori de decizie şi specialişti din domeniul protecţiei copilului, reprezentanţi ai societăţii civile. Vizita a fost organizată la solicitarea organizaţiei internaționale Healthprom, si a avut drept scop schimbul de experienţă privind dezinstituţionalizarea copiilor şi dezvoltarea sistemului de protecţie a copilului axat pe creşterea în familie şi în comunitate.

  • 10.10.2013

    Serviciul de Sprijin Familial – prietenos și util familiilor și copiilor în dificultate din Moldova

    Instruirea asistentilor sociali comunitari in prestarea Serviciului de Sprijin Familial – o activitate foarte utila pentru sustinerea familiilor si copiilor in dificultate. Odata implementat, acest Serviciu va permite prevenirea institutionalizarii,precum si consolidarea familiilor, or acesta este unul din obiectivele principale ale reformei sistemului rezidential din Moldova, a declarat Victoria Prodius, sef interimar al DASPF din raionul Briceni, in cadrul unui seminar de instruire .

  • 25.09.2013

    APP – un serviciu social ce oferă încredere, bunăstare şi progres

    AO Parteneriate pentru fiecare copil, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei instruiește 35 de APL-uri din ţară, în dezvoltarea Serviciului Sprijin Familial pentru familii cu copii,în perioada septembrie 2013 – mai 2014. Programul de instruire este destinat în special asistenţilor sociali comunitari, precum şi specialiştilor din cadrul Direcţiilor Asistenţă Socială şi protecţia familiei.

  • 11.09.2013

    Asistenţa Parentală Profesionistă se extinde la Tiraspol

    Trei copii din stînga Nistrului au fost plasaţi în familii de asistenţi parentali profesionişti, iar alţi opt urmează să se bucure de căldură părintească în cadrul Serviciului de Asistenţă Parentală Profesionistă lansat recent la Tiraspol de către organizaţiile neguvernamentale „Detstvo Detyam” din Tiraspol şi „Parteneriate pentru Fiecare Copil” din Chişinău cu sprijinul Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

  • 05.08.2013

    Un serviciu social comunitar cu şanse mari de extindere la nivel naţional

    Asistenţa Parentală Profesionistă este un serviciu social adoptat armonios la nevoile copilului şi familiei, oferind încredere, sprijin şi progres - este declaraţia unui grup de specialişti şi practicieni în protecţia dreptului copilului întruniţi recent în cadrul unui atelier de lucru organizat de AO „Parteneriate pentru fiecare copil”.

  • 25.07.2013

    Un viitor mai sigur pentru fiecare copil

    Serviciile sociale menite să prevină separarea copiilor de familii – constituie garanţia unui viitor mai sigur pentru fiecare copil, este concluzia exprimată de participanţii seminarului de instruire „Susţinerea autorităţilor locale din RM în acordarea serviciilor alternative de tip familial copiilor lipsiţi de îngrijirea părintească” desfăşurat la Făleşti în perioada 3-5 iulie şi 17-19 iulie.

  • 23.07.2013

    Consiliile Consultative ale Copiilor- tot mai tari şi mai decişi

    A.O.Parteneriate pentru fiecare copil a organizat o nouă ediţie a şcolii de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor din raioanele Călăraşi, Făleşti,Ungheni

  • 26.03.2013

    Asistentii Parentali Profesionisti au beneficiat de o instruire de două zile în Chişinău, la 19, şi 20 martie, 2013

    14 asistenti parentali profesionişti împreună cu specialiştii în protecţia drepturilor copilului, responsabili de dezvoltarea serviciului, din raioanele Teleneşti, Anenii Noi, Şoldăneşti şi Nisporeni au beneficiat de o instruire de două zile organizată de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” în Chişinău, la 19, şi 20 martie, curent.

  • 20.11.2012

    Conferinţa naţională a practicienilor şi profesioniştilor implicaţi în prestarea serviciului de asistenţă parentală profesionistă

    Peste 110 asistenţi parentali profesionişti şi 60 specialiști în protecţia copilului şi familiei din întreaga ţară s-au întrunit la 19 noiembrie curent, la Chişinău, în cadrul unei conferinţe naţionale a practicienilor şi profesioniştilor implicaţi în prestarea Serviciului de asistenţă parentală profesionistă în Republica Moldova.

  • 29.10.2012

    Instruire în or. Sofia, pentru promovarea spiritului civic al tineretului

    În perioada 18-24 octombrie 2012, în Sofia, Bulgaria s-a desfăşurat instruirea copiilor din îngrijirea alternativă. Evenimentul dat a întrunit 30 tineri din Olanda, Malta, Marea Britanie, Finlanda, Moldova, Ucraina, Rusia.

  • 12.07.2012

    Şcoala de vara pentru membrii CCC

    În perioada 2 - 6 iulie 2012 a fost desfăşurată tabăra de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor din Călăraşi, Făleşti şi Ungheni. Evenimentul a avut loc în mun. Chişinău, Vadul lui Vodă, Complexul „Odiseu”.

  • 01.06.2012

    Aprobarea regulamentului "Privind redirecţionarea resurselor financiare în cadrul reformării instituţiilor rezidenţiale".

    Prin Hotărîrea nr.351 din 29 mai 2012 Guvernul RM a aprobat Regulamentul privind redirecţionarea resurselor financiare în cadrul reformării instituţiilor rezidenţiale. În procesul de elaborare şi promovare a Regulamentului, Ministerele Educaţiei, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi cel al Finanţelor au fost susţinute de organizaţiile neguvernamentale Parteneriate pentru fiecare copil si Lumos.

  • 30.05.2012

    Lansarea oficială a Asociaţiei obşteşti ”Parteneriate pentru fiecare copil”

    La 24 mai a avut loc lansarea oficială a Asociaţiei obşteşti”Parteneriate pentru fiecare copil”, eveniment la care au participat Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, miniştri, deputaţi, parteneri din străinătate şi presa.

  • 30.05.2012

    Directorului "Parteneriate pentru Fiecare Copil" i-a fost înmânat un premiu pentru contribuţia în transformarea vieţilor copiilor lipsiţi de îngrijire părintească

    Evenimentul a întrunit oaspeţi din Moldova, Rusia, Etiopia, Malawi şi India, care au sosit pentru a se întâlni cu echipa EveryChild şi susţinătorii săi, precum şi cu un cuplu foarte special în lumea showbiz-ului, pentru a împărtăşi istorii şi experienţe de susţinere şi lucru cu copiii lipsiţi de îngrijire părintească.

  • 29.05.2012

    Conferinţa Internaţională „Practici moderne în îngrijirea alternativă a copiilor”

    AO „Parteneriate pentru fiecare copil” împreună cu Ministerul Muncii,Protecţiei Sociale şi Familiei a organizat joi, 24 mai 2012, Conferinţa Internaţională „Practici moderne în îngrijirea alternativă a copiilor”.